Team Secret с победа в MDL Disneyland Paris Major 2019
Dota 2

Team Secret с победа в MDL Disneyland Paris Major 2019

За отбора това е втори спечелен Major турнир за DPC сезон 2018-2019.

Измина още един Major турнир от редовния DPC сезон. MDL Disneyland Paris Major 2019 беше първият Major турнир по Dota 2, който се провежда във Франция. Той е четвъртият от общо пет за този DPC сезон, като остават само по още един Minor и Major преди началото на The International 2019 в Шанхай, Китай по-късно тази година.

Съставът на Team Secret се справи блестящо в своята група, завършвайки на първо място без нито една загуба. По пътя си към гранд финалите на турнира Secret продължиха своето страхотно представяне, побеждавайки PSG.LGD с 2 на 1 в първи рунд от Upper Bracket-а, след което OG и Evil Geniuses във втори и трети рунд, за да се класират за гранд финалите, където по-късно Team Liquid се появиха.

Изненадващо, Team Liquid този път успяха да намерят своята някогашна форма. Те бяха сложени в изключително трудна група с отбори като Virtus.pro и Keen Gaming, които само преди няколко седмици спечелиха ESL One Mumbai 2019. Не случайно казвам, че откриха своята добра форма, защото завършиха втори в групата си с резултат от 2 победи и 1 загуба.

Преминавайки към плейофите, Liquid загубиха само един мач преди да стигнат до гранд финалите срещу Secret. Това беше мачът им срещу Evil Geniuses в първи рунд от Upper Bracket-а. След това Liquid се справиха с paiN Gaming, Vici Gaming, OG, PSG.LGD и Evil Geniuses.


Игра 1

Звездата на Team Liquid Amer "Miracle-" Al-Barkawi буквално счупи Team Secret в първата игра от BO5 серията. За 36 минути игра с Morphling той успя да направи 23 убийства за своя отбор. Secret избраха Outworld Devourer за Yeik Nai "MidOne" Zheng с надеждата той да се справи с Morphling-а на Miracle-, но нещата за него не сработиха, губейки Midlane-а от йорданеца.

Liquid поведоха в ранния етап от играта, успявайки да се справят отлично с MidOne и Michal "Nisha" Jankowski, докато Miracle- фармеше без проблем през това време.


Игра 2

Във втората игра Team Secret намериха решение на Miracle- и поставиха Arc Warden в ръцете на MidOne, който успя да изпълни стратегията на отбора и завърши играта с резултат 9-1-14 накрая. Ludwig "zai" Wahlberg също се представи повече от добре със своя Sang King, завършвайки с резултат 9-5-16, създавайки пространство за своя отбор, а MidOne се възползваше от това.


Игра 3

Третата игра също не беше много приятна за Team Liquid. MidOne, този път с Templar Assassin, продължи своята доминация от втората игра, поставяйки Liquid в доста неприятна ситуация.

Miracle- отново избра да играе Morphling, но този път Secret вече имаха отговор на неговия ход, избирайки Lion и Doom, които да му досаждат на Top.

Дори Razor-а на Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen не успя да се справи с Templar Assassin-а на MidOne. Всеки път, когато Miracle- се опитваше да влезе в битка, Lion-а на Clement "Puppey" Ivanov и Doom-а на zai го фокусираха и му пречеха да направи каквото и да било.


Игра 4

В четвъртата игра доминацията на Miracle- от първата вече беше тотално забравена. Team Liquid избраха той да играе Anti-Mage, а Team Secret от своя страна не позволиха играта да стига своя късен етап, защото знаеха, че този Anti-Mage е същинска заплаха за тях.

zai със своя Pangolier се представи удивително, прекъсвайки всеки опит на Liquid да направят нещо в отборните битки, но същинският звяр в играта беше Nisha със своя Sven и резултат от 7-0-10 в края на играта. Герой, към който Liquid до последно имаха страх.


За Team Secret това е втори спечелен Major турнир за този сезон, като те участват само на Major-и тази година. Имат едно второ място на The Kuala Lumpur Major 2018 и четвърто място на DreamLeague Season 11.

Общият брой събрани DPC точки за този сезон за тях е 14 250, което ги прави първенци в класацията по точки, измествайки Virtus.pro от първото място. Преди началото на Major-а, Team Liquid заемаха 12-то място, а след края му, се изкачиха до 7-мо място, прибирайки 3 000 DPC точки.

Зрителите определиха Puppey от Team Secret за най-ценен играч в турнира.

Вече са ясни първите осем отбора, които ще получат директна покана за участие в The International 2019. Това са съставите на Team Secret (14 250 DPC точки), Virtus.pro (11 400 DPC точки), Evil Geniuses (6 750 DPC точки), Vici Gaming (6 300 DPC точки), PSG.LGD (4 140 DPC точки), Fnatic (3 525 DPC точки), Team Liquid (3 525 DPC точки) и Ninjas in Pyjamas (2 470 DPC точки).

Предстои да видим как ще се развият нещата след последния Minor и Major преди TI9. Дали ще видим OG по-нагоре в класацията? Засега те заемат 10-то място с 948 DPC точки.

Класиране

1. Team Secret - 350 хиляди долара и 4 950 DPC точки
2. Team Liquid - 170 хиляди долара и 3 000 DPC точки
3. Evil Geniuses - 100 хиляди долара и 2 100 DPC точки
4. PSG.LGD - 80 хиляди долара и 1 350 DPC точки
5-6. OG и Ninjas in Pyjamas - 60 хиляди долара и 900 DPC точки
7-8. Virtus.pro и Vici Gaming - 40 хиляди долара и 450 DPC точки
9-12. compLexity Gaming, Mineski, paiN Gaming и Keen Gaming - 15 хиляди долара и 150 DPC точки
13-16. beastcoast, Team Empire, Chaos Esports Club и Fnatic - 10 хиляди долара и 75 DPC точки

 

Източник: Liquipedia

Няма коментари

Напиши коментар