Team Secret спечелиха ESL One Hamburg 2018
Dota 2

Team Secret спечелиха ESL One Hamburg 2018

След като преминаха през Lower Bracket-а, те стигнаха до финала и победиха Vici Gaming с 3 на 2 игри.

Team Secret започнаха своето участие в ESL One Hamburg 2018 с директна покана. Те завършиха наравно с Vici Gaming в своята група, с резултат 8-2, губейки по една игра само в Bo2 мачовете си с Vici Gaming и Evil Geniuses.

Стигайки до плейофите, Secret се изправиха срещу Virtus.pro, които ги надвиха с 2 на 1 игри, пращайки ги в Lower Bracket-а, където Secret се справиха с Evil Geniuses (2-0), paiN Gaming (2-0), отново Virtus.pro (2-0), които паднаха долу от Vici Gaming. Така те стигнаха до финала, където Vici Gaming вече ги очакваха. Нека направим разбивка на Bo5 финала.


Игра 1

Team Secret взеха преднина в началото на играта, но Vici Gaming бавно се завърнаха в надпреварата с няколко успешни отборни битки, които накараха Secret да играят малко по-предпазливо. Това не продължи дълго и след 50-минутна игра Secret излязоха победители.


Игра 2

Във втората среща фокусът бе върху директната конфронтация между играчите на двата отбора. В битка, продължила малко над един час, Vici успяха достатъчно да дезориентират Secret и да направят няколко ключови отигравания, които да им помогнат в спечелването на играта и изравняването на резултата в мача.


Игра 3

След победа във втората игра, Vici Gaming запазиха своето темпо и ритъм на игра, което попречи на Secret да вземат преднина в началото. Контролирайки блестящо всяка една от битките чак до края на играта, Vici взеха победата и повеждоха в мача след 35 минути напрегната игра.


Игра 4

Team Secret, борещи се вече за своето оставане и шанс за спечелване на финала, се озоваха в трудна позиция. Изглежда решиха да използват свои стари тактики, които с времето се бяха доказали като работещи, за да се доближат до скоростта и координацията на своите опоненти. Бойният план сработи и въпреки трудностите в началния етап от играта, Team Secret победиха Vici Gaming за 33 минути, изравнявайки резултата в мача.


Игра 5

Последната и решаваща игра от Bo5 серията. Публиката избухваше във възторг от впечатляващите изпълнения на двата отбора. Vici Gaming и Team Secret изглеждаха в безизходица, тъй като никой не можеше да направи решителните убийства или да спечели някаква преднина, с която да се доближи повече до спечелването на играта и съответно мача. Не след дълго Vici Gaming се включиха в ключов сблъсък, който доведе само до тяхната гибел, давайки предимство на своя опонент. Secret успяха да задържат това предимство чрез сигурни нападения и добре изиграни ходове, които попречиха на китайците да се върнат в битката. Vici не успяха да спрат инерцията, която Secret вече бяха набрали, и малко преди часовника в играта да отброи 40 минути, играта приключи в полза на Secret.


Така Team Secret станаха шампиони на ESL One Hamburg 2018, докато Mercedes-Benz MVP наградата бе връчена на Midlaner-а Yeik "MidOne" Nai Zheng на Secret, както и автомобил Мерцедес, с който да отнесе трофея у дома.

Няма коментари

Напиши коментар