The International през 2019 ще бъде в Китай
Dota 2

The International през 2019 ще бъде в Китай

В началото на последния ден от програмата на The International 8 Valve обявиха нов град, който ще стане домакин на ежегодния им Dota 2 шампионат.

TI 9 ще се проведе в Mercedes-Benz Arena в Шанхай, Китай и това ще бъде първия път, в който шампионата ще се състои в източна страна и третия път, в който няма да бъде във Вашингтон, САЩ. За всички години досега TI единствено не е бил провеждан в Южна Америка и Азия, като първото издание беше в Европа (Кьолн, Германия), а последното - в Северна Америка (Ванкувър, Канада).

Залата, в която ще се проведе, е доста позната на Dota 2 феновете, но за съжаление не с добро, тъй като именно там се проведе The Shanghai Major преди 2 години... и събитието не беше много професионално организирано. Имаше доста технически проблеми, както и неприятни случки за участниците извън залата.

Надяваме се The International 9 да бъде изцяло различно и положително преживяване, реализацията на което хората от PGL вече работят усилено.

Все още обаче няма информация за това на кои дати догодина ще се проведе шампионата, но има слух, че броя на поканените отбори този път ще бъде 12, а не както тази година - топ осемте от DPC сезона, което би означавало, че всеки регион ще получи по един слот в своите регионални квалификации, така че крайният брой отбори да стане 18.

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар