The International продължава да чупи рекорди за седма поредна година
Dota 2

The International продължава да чупи рекорди за седма поредна година

Наградният фонд за TI 8 достигна почти $25 милиона.

Dota 2 обществото отново пише история, за седма, поредна година.

The International счупи рекорда за награден фонд, като отново е на върха на еспорт индустрията. Dota 2 обществото помогна да се достигне целта, чрез Battle Pass кампанията за групово финансиране, която до момента е достигнала над $25 милиона. Официално, числото е $25,018,554 и продължава да расте.

Това събитие маркира и четвъртия път, в който рекорда за всички времена е счупен - Dota 2 държи рекорда от TI4. След доста успешния TI3, ежегодният световен шампионат видя огромен приток на интерес, както и увеличение на крайната награда.

За първи път в историята на играта, тази година, кампанията за групово финансиране задържа огромна сума за доста дълго време, макар че няколко седмици преди счупването на рекорда, сумата беше по-малка от тази на TI7 с от 2.5 до 3 процента. Веднага Valve пуснаха Battle Level и Treasure Bundle на 28-ми юни. Все още не беше достигната нужната сума, но след излизането на Immortal Treasure III, беше подобрен и самият рекорд от миналата година.

Все още има време и обществото може да помогне още и да увеличи, но вече няма да има Battle Pass стимулът, така че едва ли ще видим някакъв голям приток на средства.

The International 8 започна на 15 август и ще завърши на 25-ти, като се провежда в Rogers Arena, Ванкувър, Канада. За втори път Valve изкарват TI извън свои води, като по принцип той се провежда в Сиатъл, от TI2 насам.

 

Източник: DotEsports

Няма коментари

Напиши коментар