Tigers спечелиха DreamLeague Season 10
Dota 2

Tigers спечелиха DreamLeague Season 10

В пет епични игри срещу отбора на Natus Vincere, Tigers успяха да измъкнат победата и да спечелят DreamLeague Season 10 Minor-а по Dota 2, както и място на предстоящия Kuala Lumpur Major.

Мечтата на Lai "Ahjit" Son се превърна в реалност. Малайзиецът ще играе пред родна публика по време на The Kuala Lumpur Major с екипа на  Tigers. Югоизточноазиатският отбор спечели DreamLeague Season 10 Minor след финал срещу  Natus Vincere. Нека проследим как двата отбора стигнаха до финалите.

Участие взеха общо осем отбора, които се класираха чрез осем регионални квалификации - два от Европа и Северна Америка и по един от Китай, ОНД, Югоизточна Азия и Южна Америка.

Отборите бяха поставени в две GSL групи по четири всяка, а игрите там бяха в Bo3 формат. Първите два отбора продължиха в Upper Bracket, а другите два - в Lower Bracket в схемата на плейофите с двойна елиминация.

Natus Vincere завършиха на второ място в група A с 2-1 резултат след тайбрек срещу Infamous, а Tigers - първо място с 2-0 резултат в група B. По пътя си към финала Tigers започнаха убедително в първия рунд от горната схема в мач срещу Na'Vi, побеждавайки ги с 2-1. В полуфиналите се изправиха срещу Royal Never Give Up, които също победиха с 2-1.

Natus Vincere, изпаднали в долната част на схемата, трябваше да преминат през Vega Squadron (2-0), Infamous (2-0) и Royal Never Give Up (2-0), за да стигнат до финала, където Tigers вече ги чакаха. Сега нека направим разбивка на игрите от финала.


Игра 1

В първата игра от Bo5 серията Tigers изглеждаха напълно недостижими. Малайзийците надвиваха Natus Vincere във всяка една отборна битка и конфронтация. В рамките на 24 минути Na`Vi останаха само с няколко вътрешни структури, а 3 минути по-късно Tigers окончателно приключиха играта в своя полза, завършвайки с 44 убийства и 33k gold предина срещу легендарния европейски отбор.


Игра 2

С такъв убедителен старт на финалите мнозина помислиха, че малайзийците ще приключат събитието бързичко, но това така и не се случи. Или не точно по този начин. Играта започна стандартно, но след няколко успешни битки Na`Vi успяха да вземат преднина. В последните няколко минути от играта Blizzy от Na`Vi направи решително отиграване със своя Axe, хващайки трима в своето Q, оставяйки Tigers само с един жив играч, което доведе до незабавно "gg" в чата и изравняване на резултата след 38 минути игра.


Игра 3

След това фантастично завръщане в играта Natus Vincere бяха на гребена на вълната и в първите пет минути от третата игра не дадоха шанс на Tigers да се докоснат до тях. 15 минути по-късно малайзийците вече бяха твърде далеч от всяка надежда за обрат на играта. Na`Vi поведоха в резултата след 24-минутна трета игра, в която не загубиха нито една кула. Играта завърши с 29 на 6 убийства в тяхна полза.


Игра 4

Миналата игра се повтори, но този път ролите бяха разменени. Tigers дадоха само една кула на европейците, но надвиваха противниците в почти всяка отборна битка, завършвайки играта в рамките на 38 минути с резултат 44 на 18 убийства.


Игра 5

Така стигаме до петата и решаваща игра в Bo5 финалите на DreamLeague Season 10.

Ако трябва да говорим за отборни битки, то в тази игра те бяха просто зашеметяващи. И двата отбора показаха изключително високо ниво на координация, умения и познания за героите, които играеха, но въпреки това победителят можеше да бъде само един.

Tigers не позволиха на Na`Vi да докоснат кулите им, като бавно изграждаха преднина в играта чрез изумителните битки. Какъвто и да беше изхода от всяка битка, Tigers все успяваха да извлекат полза от ситуацията. Последната битка от играта беше решаваща, както обикновено се случва - Na`Vi не успяха да си защитят базата от набезите на Tigers и това доведе до излъчване на победител.


Tigers победиха Natus Vincere с 3 на 2 игри и спечелиха 125 000 долара, 120 DPC точки и покана за участие в първия Major турнир от новия DPC сезон - The Kuala Lumpur Major, който ще започне на 9 ноември. Повече информация за него може да прочетете тук.

Няма коментари

Напиши коментар