Valve потвърди датите за The International 2019
Dota 2

Valve потвърди датите за The International 2019

Преди няколко дни китайската организация Vici Gaming ги сподели в своя Weibo профил, а вчера вечерта Valve ги потвърдиха официално чрез своя Twitter профил.

В официалното съобщение на Valve е написано, че все още се финализират детайлите относно самото събитие и това е причината за забавянето на анонса на цените и мястото за закупуване на билетите. Казва се още, че цялата тази информация ще бъде официално обявена в идните няколко седмици.


Дати и място

И още - основното събитие на The International 2019 ще се състои от 20-ти до 25-ти август в залата Mercedes-Benz Arena в Шанхай, Китай. За първи път The International излиза извън рамките на Северна Америка и Европа, и се пренася на изток, в Китай.

The International 2019 ще се проведе в Шанхай, Китай и това ще бъде първият път, в който шампионата ще се състои в източна страна и третият път, в който няма да бъде във Вашингтон, САЩ. За всички години досега TI единствено не е бил провеждан в Южна Америка и Азия, като първото издание (през 2011-та) беше в Европа (Кьолн, Германия), а последното (през 2018-та) - в Северна Америка (Ванкувър, Канада).

Що се касае до груповата фаза, официална информация за датите й все още липсва, но от изтеклата такава от Vici Gaming, можем да загатнем за от 16-ти до 18-ти август.


Продукция

Silviu Stroie - главен изпълнителен директор на PGL, миналата година обяви в личния си Twitter профил, че неговата компания ще стои зад продукцията на тазгодишното издание на The International.

PGL е румънска продуцентска компания, която има множество осъществени събития зад гърба си. Румънците са отговорни за много Minor-и и Major-и по Dota 2, също така имат опит с продуцирането на събития и на други игри, като например CS:GO, PUBG, FIFA и други игри.

Най-значимият придобит опит за тях в случая са именно последните три години, в които PGL отговарят за продукцията на трите поредни The International издания (от 2016-та до 2018-та). За тях тази година ще бъде четвърта поред.


Тема


Просто илюстрация, не е официално

В официално съобщение от Valve в Steam Workshop публикация от миналия месец се казва, че темата на The International 2019 ще бъде фокусирана върху древни руини в джунглата. Поглеждайки към цветовете на всички издания до този момент, то ако логиката ни е правилна, това ще бъде втората поред с един и същи цвят (визирам зелен цвят), като досега Valve не са повтаряли един цвят в две поредни издания.

Заедно с тази информация, Valve приканват всички създатели на скинове да публикуват своите предложения за нови скинове на герои в играта, влизайки в темата на събитието. Valve също така ще вземе под внимание и предложенията, които не са строго свързани с темата за тази година.

В допълнение на предметите за героите, също така Valve ще приемат предложения и за куриери, терен и всичко, което е достъпно за персонализиране в играта и извън нея - дори тематичен мърчъндайз за TI9.


Battle Pass / Compendium

Това е виртуален предмет, чрез който се извършва покачването на наградния фонд на събитието чрез закупуването му онлайн от страна на всеки, който играе Dota 2. Накратко - общността дава пари за нещо в играта, а процент от тях отиват към наградният фонд.

Все още обаче няма информация кога точно можем да очакваме въпросната функционалност да стане достъпна в играта, но по мои лични груби сметки това трябва да се случи в края на следващата и началото на по-следващата седмица. Иначе казано, някъде между 1-ви и 10-ти май.

Миналата година наградният фонд достигна колосалните $25,532,177, с което събитието за поредна година превиши предходния си рекорд. The International по Dota 2 е еспорт турнирът с най-висок награден фонд в света.


Отбори


Vici Gaming спечелиха последният до този момент Major - DreamLeague Season 11

12 отбора от цял свят ще получат директна покана за събитието на база класирането им в DPC сезон 2018-2019, а други 6 ще се класират от квалификации в регионите Китай, Югоизточна Азия, Северна Америка, Южна Америка, ОНД и Европа.

Засега сигурните директни покани за TI9 са:

  1. Virtus.pro с 10 950 DPC точки
  2. Team Secret с 9 300 DPC точки
  3. Vici Gaming с 5 850 DPC точки
  4. Evil Geniuses с 4 650 DPC точки

След тях се нареждат следните отбори, подредени по брой DPC точки - Fnatic, PSG.LGD, Ninjas in Pyjamas, Keen Gaming, J.Storm, TNC Predator, Team Liquid и EHOME.

Не забравяйте, че все още предстоят още два Minor турнира и още два Major турнира от DPC сезона. В момента дори протича единият Minor - Dota PIT Minor 2019 в Сплит, Хърватска. След него ще се състои първият Major по Dota 2 във Франция - MDL Disneyland Paris Major 2019.

Четирите оставащи събития ще раздадат общо 31 000 DPC точки на своите участници, така че класирането все още не е финално и във всеки момент някой отбор може да се появи или изчезне от топ 12-те.

Няма коментари

Напиши коментар