Valve придоби правата за собствено Dota Auto Chess заглавие
Dota 2

Valve придоби правата за собствено Dota Auto Chess заглавие

Докато хората от Valve се фокусират да работят върху новия си проект, създателите на Dota Auto Chess работят върху съвсем отделна мобилна версия на мода си.

В официално изявление Valve обяви, че от известно време работи върху ново заглавие от света на Dota 2. Наскоро компанията пусна регистрация за нова търговска марка, която носи името Dota Underlords. Сега вече по всичко личи, че новата игра ще се заеме точно това име.

Новата игра ще бъде базирана на Dota Auto Chess модификацията в Dota 2, която е собственост на китайското игрално студио Drodo Studio. Не случайно уточнявам кой на какво е собственик, тъй като след среща между Drodo и Valve не се е стигнало до придобиване на студиото, но обстоятелствата са се стекли по много по-различен начин. Drodo и Valve са си стиснали ръцете да работят паралелно по свои версии на популярната модификация.

Хората в Drodo разработват мобилна версия, която не използва никакви материали и персонажи от Dota 2, докато хората във Valve работят върху изцяло отделна игра, която ще пресъздаде модификацията и ще опира на вселената на Dota 2.

В публикацията на Valve се казва, че причините за това двете компании да не стигнат до консенсус за придобиване, са от различно естество, но не се уточняват конкретно какви са. Още се казва, че това въобще не им е попречило да намерят решение, в което и двете компании да правят това, което наистина харесват, а именно - игри. Макар и разделени, Drodo се съгласяват да дадат права на Valve за използване на идеята им зад Dota Auto Chess, така че Valve да сътворят своя отделна игра. Drodo от друга страна работят върху мобилна адаптация на модификацията, а с помощта на Valve играчите ще могат да прехвърлят своя напредък в модификацията към вече новата мобилна версия, така че да не започват всичко от нулата.


Мобилната версия (все още е в затворена бета) на Auto Chess играта от Drodo Studio

Ето и какво казват хората от Drodo Studio:

Оценяваме големите насърчения, подкрепа и помощ, които Valve отправиха към Dota Auto Chess модификацията ни, както и към нашата самостоятелна мобилна игра. Valve е страхотна компания, която е дала началото на Steam платформата и отворената Steam Workshop общност, която дава възможност на милиони играчи да покажат своите таланти. Като фенове на Dota 2, ние имаме голямо доверие в новата игра на Valve и очакваме тя да бъде следващата игра от световна класа. Междувременно, с поддръжката на Valve, ние от Drodo ще продължим да обновяваме Dota Auto Chess модификацията, както и ще се опитаме да проектираме нови игрални режими и адаптации в нашата нова и самостоятелна мобилна игра. Ние се стремим да предложим повече, на всички вас - феновете, които харесват Auto Chess.

 

Източник: Dota 2

Няма коментари

Напиши коментар