VGJ.Thunder и дългогодишните им стремежи за спечелването на TI
Dota 2

VGJ.Thunder и дългогодишните им стремежи за спечелването на TI

The International наближава. Най-добрите отбори по Dota 2 от цял свят ще се борят за шанса си да бъдат запомнени завинаги като най-великите за всички времена. Всеки отбор и играч носят със себе си уникална история, която да се препредава напред във времето.

Устойчивостта е нещо, което на много от отборите в Dota 2 липсва. Разпадането на отбори е нещо, което се среща често и понякога е трудно да се устои на изкушението от това, че тревата в двора на съседа може да е по-зелена. В DPC сезона това беше особено верен развой на нещата. Отбори, които се справяха добре в началото, обикновено продължават да го правят, докато отборите, които се справяха лошо, рядко се задържаха заедно. Това обаче не се отнася за VGJ.Thunder, защото с всеки следващ турнир те се подобряваха, осигурявайки си покана за The International.

Част от семейството на Vici Gaming, VGJ организацията е създадена съвместно с NBA суперзвездата Джереми Лин, който е запален Dota 2 играч и голям фен на професионалната Dota, което е и причината да избере да подкрепи свой собствен отбор в играта. От това произлязоха два отбора - китайският VGJ.Thunder, състоящ се от стари легенди на Vici Gaming и няколко нови таланта, и северноамериканския отбор VGJ.Storm.

Докато VGJ.Storm се усещат като ново приключение за организацията, във VGJ.Thunder се намират много от играчите, които историята на Vici Gaming познава. Подсилени от многото опит, който играчите бяха насъбрали в миналото, те успяха да се закрепят. Отборът продължаваше да прави смени, докато други просто избираха да се откажат. Пет месеца в състезателния сезон на Dota 2 не бяха печелили нищо, но след това те избухнаха, пробуждайки се чак към средата на DPC сезона. Thunder не успяха да спечелят първо място на нито един турнир, но в крайна сметка успяха да стигнат до гранд финал на три турнира и показаха на света, че си струва да не се отказваш.


ddc


Снимка от The Frankfurt Major 2015

Въпреки еластичността да е изиграла основна роля в способността им да наваксат в края на сезона, голяма част от това възраждане се дължи на един определен човек и това е ddc.

Преди пристигането му в отбора през февруари 2018 г., резултатите им бяха по-скоро минимални, но само един месец след това, Thunder успяха да стигнат до гранд финал на три различни събития.

ddc беше катализаторът, от който този отбор се нуждаеше. Единственият китайски играч, който никога не е пропуснал The International. За него това ще бъде осмият поред TI. За разлика от много ветерани от китайската сцена, ddc никога не си е давал почивки и историята на 27-годишния играч е невероятно впечатляваща. Завършвайки в топ 6 на четири различни The International издания с три различни отбора, е един от най-ранните играчи в Dota 2, но още по-изненадващото е, че все още е толкова добър.

­

Fade


Снимка от PGL Bucharest Major 2018

Другата страна на монетата е Fade, който започва да играе състезателно Dota 2 в края на 2016 година. Fade беше извикан да се присъедини към състава, замествайки някои стари легенди и по-изненадващото е, че беше толкова способен, че отборът избра този сравнително нов играч да бъде техен капитан и draft-ър.

Новатор и гений, Fade успешно превръща героите, които са извън метата, могъщи отново. С великолепен резултат от 77% успеваемост с Elder Titan, той също така превъзхожда и с други трудни герои, като например Tusk и Earth Spirit. Светът едва сега започва да вижда великолепието на Fade и този TI може да е турнирът, който да го направи изключително известен.

­

Yang


Снимка от StarLadder Invitational S5

Във Vici от самото си начало, Yang е бил с организацията, откакто започва професионалната си кариера. Започвайки от пробния на Vici отбор - Vici Potential, той си проправя път през три отбора в организацията, преди да успее да намери своя дом в редиците на VGJ.Thunder.

Това ще бъде много важен The International за него, тъй като въпреки успешните му класирания за участие в последните години на TI, той все не успяваше да присъства поради проблеми с визата. Дебютът му на The International най-накрая ще се състои и гледайки го през последната година колко добре се представя на Middle срещу най-добрите играчи в света, изглежда, че е повече от готов.

­

Freeze


Снимка от StarLadder Invitational S5

Когато Thunder дебютираха и играха на TI 7, това беше отбор, състоящ се предимно от ветерани, с изключение на новодошлия Freeze. Отборът не се представи, както се очакваше, но дори старите кучета знаеха, че във Freeze има огромен потенциал. След като беше взето решение да се замени целият отбор с нови играчи, организацията не след дълго реши, че VGJ.Thunder без Freeze в състава е доста обречен на провал.

Freeze превръща неочакваното в невероятно, като играе класически Middle герои като Queen of Pain и Shadow Fiend по начини, по които никога не са били играни преди. Freeze ще се опита да затвърди своето място като най-добрият Middle играч в света на тазгодишния International.

­

Sylar


Снимка от StarLadder Invitational S5

И накрая, стигаме до Sylar. Съотборникът на ddc на TI 2 в LGD Gaming. Смятан за най-добрия Carry играч в света, Sylar никога не е спирал да прави опити да получи своята TI титла и казва, че никога няма да се пенсионира, докато не постигне целта си. Цел, която е била толкова близо, толкова много пъти в кариерата му, за която все още се бори. Бронзов медалист на TI 2 и TI 5 и подгласник на TI 4, Sylar е бил многократно сред The International участниците.

Последният останал Carry играч от златната епоха на китайската Dota. Останалите са пенсионирани или са треньори на други отбори, но не и Sylar. Той просто иска да играе, защото много пъти е бил толкова близо до това да грабне Aegis-а, че не си струва точно сега да се откаже.

­


Снимка от StarLadder Invitational S5

И това е историята на VGJ.Thunder. Отбор, който мнозина смятат за мъртъв, но отбор, който никога не е спирал да се бори за шанса си да бъде на The International.

rOtK дълго време говореше за потенциала на отбора и през последната година ние най-накрая бяхме свидетели на това нещо, когато момчетата направиха невероятни неща, но дали пътуването им до TI 8 ще завърши с още една близка до първото място позиция или най-накрая ще бъдат в състояние да вземат цялото събитие. Скоро ще разберем.

 

Източник: превод на The International Lowdown 2018 - VGJThunder видеото от SirActionSlacks

Няма коментари

Напиши коментар