Vici Gaming и експериментите през годините
Dota 2

Vici Gaming и експериментите през годините

The International наближава. Най-добрите отбори по Dota 2 от цял свят ще се борят за шанса си да бъдат запомнени завинаги като най-великите за всички времена. Всеки отбор и играч носят със себе си уникална история, която да се препредава напред във времето.

Лудите учени на Dota - Vici Gaming са отбор, който винаги е експериментирал и чиято истинска сила е в непредвидимостта им. Вероятно, защото самият отбор започва като нестабилен експеримент.

Оригиналната идея зад Vici Gaming беше да даде летящ старт на метата в китайската сцена. Вместо формиране на отбор от опитни професионалисти със само един или двама нови играчи, какво би станало, ако се състави отбор само с най-добрите обикновени играчи, но с парите и надеждността на една организация зад тях? Именно така се ражда първата итерация на Vici Gaming и докато съставът се е променял значително през годините, основната идея е все още една и съща: експериментация, новаторство и най-важното - унищожаване.

Подгласници на TI 4, те са пионери на т.нр. “deathball meta” (термин, който означава забързан метод за бутане на кули с фокус върху убийствата), унищожавайки противниците си в светкавични бързи мачове от порядъка на 12-18 минути.

Това е просто още един от ужасяващите им експерименти, но с времето те са се променили и представянето им на миналогодишния TI беше доказателство за това. Забравени и пренебрегвани, Vici Gaming бяха само сянка на предишното си Аз. Беше дошло времето за съвсем нов експеримент. Тогава rOtK се мести от позицията на играч към позицията на треньор и с това в състава остава само един играч от миналото.

Поддържайки някои константи с микс от стари фаворити, но добавяйки нови играчи, както и шампиона в 1v1 частта на Dota 2 Asia Championships, Vici Gaming се прераждат в DPC сезона. С четири втори места в него, този състав успява да възстанови вярата, спечелвайки си директна покана за The International 8.


Paparazi


Снимка от MDL Changsha Major

Paparazi е най-добрият 1v1 играч, който някога е живял. По време на 1v1 турнира към DAC, го видяхме да елиминира най-добрите Middle играчи в света без дори да играе сериозно.

Позволете ми да обясня защо това е голяма работа. В играта Dota 2 1v1 е двубой, който демонстрира истинските умения на играча. Няма ganks (термин, който в най-общи линии означава няколко играча от единия отбор да нападнат един играч от другия отбор), няма smokes (термин, който означава целият отбор да е използвал Smoke of Deceit), нито съотборници, които да ви помогнат. Само вие и вашите реални умения.

Правейки име като Бог на 1v1 двубоите, Paparazi попива най-доброто от света без да полага особени усилия и като Carry играч за Vici Gaming, той е също толкова смъртоносен. Няма друг Carry играч в Dota 2, срещу когото да е по-ужасяващо да се играе индивидуално и ако ви хрумне да отидете и да го gank-нете, то ще трябва да го сторите с целия си отбор, а не сами.

­

Ori


Снимка от MDL Changsha Major

Единственият оцелял от стария състав на Vici Gaming е Ori. Той се присъединява в началото на 2017 година, но неговото пристигане във VG не беше големия пробив, на който се надяваше, защото не след дълго съставът се разпада. Тогава той избира да остане в отбора и да види докъде ще го отведе съдбата.

Изключително опитен играч, за който много рядко се говори. Ori се изкачва до върха на MMR класацията в Китай, като в един момент дори е и на второ място в света. Той е загадъчна личност, за която все още не знаем много, но това, което знаем, е, че дори най-опитните Middle играчи в света се научават да се страхуват от него.

­

eLeVeN


Снимка от MDL Changsha Major

Посрещан като един от най-добрите Offlane играчи в китайската Dota 2 сцена през последните години, eLeVeN създава името си с отбора EHOME.

Първоначално като новобранец в него, след напускането на rOtK мнозина очакваха отборът да се разпадне, но чистата воля и решителност на eLeVeN успява да ги задържи заедно, вследствие на което дори и го подобрява.

Спасителят на EHOME и сега един от най-забележителните Offlane играчи в света, eLeVeN оставя следа във всяка игра, която играе. eLeVeN е такъв невероятен ganker, че успява сам да gank-не цял отбор, а дори не се води официално в състава на VG, а е взет на заем от EHOME.

­

LaNm


Снимка от MDL Changsha Major

28-годишният LaNm, част от най-старото дуо в Dota 2, е наоколо от доста дълго време. Част от легендарния състав на Team DK, който широко се счита за първият супер отбор в Dota 2, LaNm веднъж заявява, че не е бил във върховата си форма там и че всъщност през следващите години се чувствал най-уверен в способностите си.

Скромен, в преследване на величие и все още много млад по душа, LaNm остава един от най-добрите Support играчи в цялата история на Китай. Фактът, че на 28-годишна възраст той все още е във върховна форма, е доста впечатляващ в сравнение с много от бившите му съотборници, които са се пенсионирали.

­

Fenrir


Снимка от MDL Changsha Major

Но най-старият играч измежду осемте директно поканени отбора тази година е 29-годишният Fenrir.

Легенда на Vici Gaming, този човек е видял всичко. С над 1000 игри за VG, той е един от най-лоялните играчи в историята на Dota. Само четирима други активни играчи имат над 1000 мача, изиграни за един отбор, и Fenrir е този с най-висока успеваемост (winrate) от всички тях - невероятните 63%.

С такава лоялност идва опит. И тъй като капитанът на Vici Gaming се е насочил към TI 8, Fenrir е Vici Gaming. Един от най-важните играчи в китайската сцена и подгласник на TI 4, Fenrir е заслужил уважение. Неговите знания може да са древни, но уменията му са толкова свежи, колкото първата година, в която той започва да играе.

Fenrir е сърцето и душата на Vici Gaming. Така че, накратко, той е Vici Gaming.

­


Снимка от MDL Changsha Major

Отбор, ранен от експерименти, който никога не губи желанието си да прави нововъведения. Макар организацията да е преминала през трудни моменти след близкия си успех на TI 4, тя се завърна през последната година, за да опита да бъде по-добра от преди.

Видяхме VG да се състезават в този DPC сезон и сега е шансът им да завършат на първо място - нещо, за което работят от край време. Победата, която има най-голямо значение. Победата на The International 8.

 

Източник: превод на The International Lowdown 2018 - Vici Gaming видеото от SirActionSlacks

Няма коментари

Напиши коментар