Vici Gaming надвиха Virtus.pro във финала на DreamLeague Season 11
Dota 2

Vici Gaming надвиха Virtus.pro във финала на DreamLeague Season 11

Класирайки се за Major-а в Стокхолм чрез спечелването на предходния Minor, Vici Gaming завоюваха още една титла.

След като загубиха само един мач в груповата фаза, Vici Gaming продължиха своето впечатляващо пътешествие в третия Dota 2 Major от DPC сезона.

По пътя си към финала на събитието Vici Gaming елиминира всеки един възможен фаворит за спечелването на турнира. Китайците се пребориха с Team Secret, побеждавайки ги с 2 на 1 игри. Следващите мачове също не бяха категорични - Vici надвиха и своите сънародници от PSG.LGD (с 2 на 1 игри), след което преминаха през Fnatic (отново с 2 на 1 игри) и стигнаха до финалите, където Virtus.pro по-късно се класираха, побеждавайки Fnatic в Lower Bracket финала.

Virtus.pro от своя страна не загубиха нито един мач в груповата фаза, където присъстваха и EHOME - шампионите от The Bucharest Minor 2019, но навлизайки в плейофите на събитието, паднаха още след първия мач в Lower Bracket-а след загуба с 2 на 0 игри от състава на Fnatic, който ни изненада със страхотните си игри впоследствие.

Мачовете на VP също не бяха много убедителни. Долу руснаците трябваше да се борят за своето оцеляване, минавайки през съставите на Chaos Esports Club (2 на 1), Evil Geniuses (2 на 1), PSG.LGD (2 на 1), Team Secret (2 на 1) и се реваншираха на Fnatic, побеждавайки ги с 2 на 1 игри, за да достигнат до гранд финала.


Игра 1

Vici Gaming навлязоха в гранд финалите със самочувствие и бяха готови за игра. Още в самото начало на играта те заложиха на остри отигравания, предоставяйки на Zhang "Paparazi" Chengjun възможност да фарми добре със своя Morphling. Zeng "Ori" Jiaoyang пък беше в страхотна форма със своя Death Prophet, контролирайки по-голямата част от картата и давайки на своите съотборници възможност да пушват бързо.

Roman "RAMZES666" Kushnarev също не беше назад с фарма на своя Phantom Lancer, успявайки да събере достатъчно злато за Heart of Tarrasque в рамките на 26 минути, когато вече VP бяха способни вече да обърнат везната към своя страна, но VG не им позволиха и отмъкнаха победата под носа им.


Игра 2

И двата отбора избраха герои, които изискват доста фармене. Ori пое контрола върху Arc Warden, а RAMZES666 игра с Anti-Mage. VG отново започнаха играта с предимство в ранния етап, но след добри ротации от страна на VP, в средата на играта с няколко добри отборни битки, VP обърнаха нещата в своя полза.

Vici бяха поставени в положение, в което да гонят Blink-ващото се Carry на VP, но доближавайки се до него, VP все намираха начин да го запазят жив и да печелят битките. Така играта отиде в ръцете на Virtus.pro, изравнявайки резултата в мача.


Игра 3

В третата игра китайците напомниха на всички, че не случайно те са на финала. Те пречупиха руснаците само в рамките на 22 минути, оставяйки им да получат само 8 убийства за цялата игра.

Paparazi получи мечтания Safe Lane със своя Terrorblade заедно с Ding "Dy" Chong, който игра с Vengeful Spirit. Pavel "9pasha" Khvastunov умря три пъти в рамките на първите 7 минути от играта на Safe Lane, давайки на Paparazi доста добър старт и бърз Butterfly, който закупи на 20-та минута от играта. Другото лошо за VP беше играчът Ori, който завърши играта с резултат 10-0-5 със своя Bloodseeker.

Vici Gaming поведоха в резултата с 2 на 1 игри.


Игра 4

Въпреки лошото представяне в третата игра, Virtus.pro въобще не мислеха да се прибират като губещи и изненадаха китайския си опонент с избор на Storm Spirit за Vladimir "No[o]ne" Minenko.

Играта до 16-та минута беше на кантар и за двата отбора, но след това VP се снабдиха с така желаните пушки (предмети) и взеха по-добър контрол върху картата, позволявайки на RAMZES666 с неговия Juggernaut да се нафарми хубаво. No[o]ne също вършеше доста работа в играта за своя отбор.

Отборна битка в 32-ра минута от играта пък беше критична за Vici Gaming и позволи на Virtus.pro окончателно да я отмъкне само след още 7 минути.


Игра 5

В крайна сметка китайците от Vici Gaming не се предадоха и влязоха в последната пета игра от серията със самочувствие и искаха да се приберат у дома с трофея на турнира.

Те бяха доста директни в решаващата игра, борейки се с Virtus.pro само 21 минути, държейки ги с 6 убийства до края на играта. Дори, след като дадоха Medusa на Ori, Vici бяха спер активни в ранния етап от играта. Цялостно те бяха просто доминантни като отбор, а не индивидуално играч по играч.

На 19-та минута VG вече атакуваха и събаряха tier 3 кулите на VP, а на 21-ва минута вече бяха в базата на руснаците, принуждавайки ги да се отбраняват. В крайна сметка дори след опит за отбраняване, руснаците не успяха да поемат надмощие и загубиха играта, което означаваше, че Vici Gaming печелят турнира с 3 на 2 игри.


За Vici Gaming това беше втори финал в този DPC сезон (1 спечелен Minor и сега 1 спечелен Major), докато за Virtus.pro - трети (1 спечелен Major и още 2 втори места на Major).

Класиране

1. Vici Gaming - 350 хиляди долара и 4 950 DPC точки
2. Virtus.pro - 170 хиляди долара и 3 000 DPC точки
3. Fnatic - 100 хиляди долара и 2 100 DPC точки
4. Team Secret - 80 хиляди долара и 1 350 DPC точки
5-6. PSG.LGD и Keen Gaming - 60 хиляди долара и 900 DPC точки
7-8. J.Storm и Evil Geniuses - 40 хиляди долара и 450 DPC точки
9-12. Mineski, Infamous, Ninjas in Pyjamas и Chaos Esports Club - 15 хиляди долара и 150 DPC точки
13-16. Natus Vincere, EHOME, Forward Gaming и Team Liquid - 10 хиляди долара и 75 DPC точки

 

Източник: joinDOTA

Няма коментари

Напиши коментар