Virtus.pro - отборът, който оглави класацията на DPC сезона
Dota 2

Virtus.pro - отборът, който оглави класацията на DPC сезона

The International наближава. Най-добрите отбори по Dota 2 от цял свят ще се борят за шанса си да бъдат запомнени завинаги като най-великите за всички времена. Всеки отбор и играч носят със себе си уникална история, която да се препредава напред във времето.

Неудържими. Много хора използват термина лекомислено, когато описват Dota 2 отбори, но има само един истински пример за истинска сила, която не може да бъде забавена, победена или спряна.

Дефиницията за неудържими са Virtus.pro. Ранните години на организацията бяха покварени от посредственост. Разменяйки играч след играч, и дори напускайки Dota 2 сцената - цели два пъти. Но всичко това се промени през 2016 година, когато организацията взе съвсем нов състав от играчи. Играчи с много опит и малко борбена история.

Разбира се, това беше така, докато се събраха под флага на Virtus.pro. Когато VP систематично посичаха всеки един отбор в The Kiev Major, останалите си взимаха бележки. Публиката скандираше тяхното име за първи път от много време насам. Както един професионален играч веднъж сподели с мен: “Най-добрият съвет, когато играеш срещу VP, е да заглушиш всички останали играчи в играта”. Това е така, защото те са известни с това да влизат в главите на противниците си. Не е рядкост да видиш как VP се смеят по време на игрите им и да побутват противниците си след всяко лошо отиграване. И истината е, че работи. Психологичните игри на VP са също толкова унищожителни, колкото и играта им. Това им докарва близо един милион долара повече от останалите отбори в DPC сезона.

Също така в инвентара си прибират и почти два пъти повече DPC точки от всички останали през целия сезон. Четири пъти Major шампиони. По време на всеки един турнир, хората очакват Virtus.pro най-накрая да се подхлъзнат. Но остават разочаровани, защото VP продължават безмилостния си спринт към събитието, начело с най-добрите в бранша.


Solo


Снимка от EPICENTER XL

Капитанът на отбора, Solo, не е непознато име щом стане дума за унищожаване на противници. Първоначално познат като SoloLineAbuse, заради умението му да отиде на дадена линия и да унижи толкова много противника си, че да го накара да напусне играта. Също така той е човекът, който събра под един покрив черните овце на ОНД региона.

Solo създаде сегашния състав на VP благодарение на опита му от Vega Squadron. Уникалните умения и стил на игра като капитан е нещото, което държи този отбор заедно. Уникална изкупителна история, защото ранната кариера на Solo бе почти прекратена, заради скандали със залагания. Но след като си взема няколко години почивка и израствайки като личност, Solo се превърна в един от най-уважаваните и почтени капитани на сцената. Модел за подражание, към който много професионални играчи аспирират.

­

RAMZES666


Снимка от EPICENTER XL

Руското Dota чудо RAMZES бе открито в много млада възраст. Само на 15 години участва в първия си турнир. Много го смятат за истински дявол, когато играе и затова му дават тага 666.

Ранната кариера на RAMZES основно се състои от трансфери от един отбор в друг, с надеждата демона да спаси разпадащите им се състави. Вместо това той е ярката им звезда, докато отборът не се срине. Превъзхождайки при избора си на герои, които са много рисковани, но и много възнаграждаващи, RAMZES цъфти, когато е под напрежение. И ако някой го търси, най-вероятно ще чака съживяването си в играта.

Нищо, че е един от най-младите играчи на тазгодишния International, той е и най-страховития.

­

9pasha


Снимка от EPICENTER XL

9pasha е Offlaner-a на отбора. Но казвайки това едвам го описваме. Изначално Carry от световна класа, 9pasha блестеше на тази позиция, която (по негови думи) му беше скучна. Просто нямаше достатъчно възможности да избива противниците си.

Той решава да играе като Offlaner и Roamer, използвайки уменията си като Carry да ловува и избива всеки по пътя си. Когато го попитат дали се чувства като суперзвездата (каквато е) и ако всички тези победи са го променили като човек, неговият отговор е много прост: “Аз не съм звезда. И всичко, което има значение за мен, е International”.

Човек с дълг и убеждение. И явно невероятна кръвожадност.

­

No[o]ne


Снимка от EPICENTER XL

За No[o]ne The International винаги е бил всичко, което е имало значение. Първоначално навлиза в Dota 2, след като гледа как Na’Vi печелят първия International и моли приятелите си за beta ключ - мисията на No[o]ne е да отиде на TI.

Стига до там, че пропуска абитуриентския си бал, за да играе квалификации. No[o]ne живее за мечтата за TI. Когато попитат Middle играчите от кого ги е страх най-много в този свят, те най-често подшушват “No[o]ne”. Затопляйки се значително към западните фенове през последните години, No[o]ne се превръща във връзката между ОНД и Запада, и не можем да бъдем по-щастливи.

­

RodjER


Снимка от EPICENTER XL

Най-новият член на VP, RodjER тъкмо започва да цъфти, въпреки че започва професионалната си кариера през 2013 година. RodjER бе изгряваща звезда, когато бе избран от Na`Vi, и се превърна в гръбнака на борещия се отбор. Само дето от Na`Vi решиха да го освободят - решение, за което скоро ще съжаляват.

Един месец след като се присъединява към VP, RodjER получава титлата MVP (най-полезен играч) на ESL One Katowice и с RodjER в отбора, VP превърнаха една Major победа в три.

Наистина невероятно постижение, точно след като се включва във VP. Може би това бе неговият начин да си отмъсти на Na’Vi. Може би винаги е бил невероятен играч, но просто не е получавал подкрепата, от която има нужда. Никой не знае, но и в двата случая времето под светлината на прожекторите на RodjER дойде.

­


Снимка от EPICENTER XL

И това, накратко, са Virtus.pro. Отбор, сформиран от петима играчи, които са били разигравани из ОНД сцената твърде много пъти, докато не намират съотборници, които са готови да побеждават. Отбор, който доминира изминалата година по всеки един начин, поставяйки рекорд след рекорд и отбор, който безусловно е фаворит за тазгодишния International.

Светът ще изчака да види, ако някой е измислил начин да ги детронира. Но доколкото знаем, те остават неудържими.

 

Източник: превод на The International Lowdown 2018 - Virtus Pro видеото от SirActionSlacks

Няма коментари

Напиши коментар