Virtus.pro спечели The Kuala Lumpur Major
Dota 2

Virtus.pro спечели The Kuala Lumpur Major

В серия от пет игри отборът на Virtus.pro успя да измъкнe победата и трофея във на финала на The Kuala Lumpur Major от опонентите Team Secret.

Участие в първия Major турнир The Kuala Lumpur Major от новия DPC сезон взеха общо 16 отбора. Един от тях беше  Tigers, които се класираха автоматично за събитието чрез победата им във финала на първия Minor турнир за сезона - DreamLeague Season 10.

Отборите бяха поставени в четири GSL групи по четири всяка, а игрите там бяха в Bo3 формат. Първите два отбора продължиха в Upper Bracket, а другите два - в Lower Bracket в схемата на плейофите с двойна елиминация.

Team Secret и Virtus.pro играха убедително в своите групи, завършвайки с 2-0 резултат.

По пътя към финала Secret започна убедително, побеждавайки с 2 на 0 отбора на Vici Gaming, след което с лекота премина и през финалистите на The International 2018 PSG.LGD, отново с 2 на 0 резултат и в Upper Bracket финала срещна Virtus.pro, който победи с 2 на 1 игри, за да продължи към гранд финала на турнира.

За Virtus.pro пътят бе дори още по-лесен. В първия и втория рунд отборът се изправи срещу Fnatic и Ninjas in Pyjamas (където Иван "MinD_ContRoL" Иванов игра като резервен играч - повече за това в тази статия), които победи с 2 на 0. В Upper Bracket финала Virtus.pro срещна Secret и беше победен, заради което падна долу и трябваше да се изправи срещу  Evil Geniuses. След победа над EG с 2 на 0, Virtus.pro се качи отново горе и в мач-реванш успя да грабне трофея от Secret.


Игра 1

Първата игра от гранд финалите на първия малайзийски Major турнир по Dota 2 завърши в рамките на 34 минути, в които двата отбора имаха своите добри моменти. MidOne избра да играе със Shadow Shaman на mid и заедно с YapzOr успяха да спечелят линията срещу Storm Spirit-а на No[o]ne. Virtus.pro обаче, като отбор, не му позволиха и за миг да пренесе победата си от mid и на другите линии. Secret загубиха всички други линии и не успяха да се противопоставят на руснаците.


Игра 2

Навлизайки във втората игра от серията, играчите на Secret бяха готови да изравнят резултата, повеждайки в ранния етап от играта без особени усилия. Weaver-а на YapzOr обикаляше от линия на линия и унищожаваше опонентите си един по един преди те да имат възможността да изфармят нужното, за да му се противопоставят. Колкото и впечатляващи отборни битки да правеха VP със своята Enigma в ръцете на RodjER и множеството Black Hole моменти от руснака, Secret бяха просто твърде гъвкави и устойчиви на картата и не им позволиха да отнемат и втората игра, побеждавайки ги в рамките на 40 минути.


Игра 3

Двата отбора направиха достоен избор на герои в третата игра от серията и го демонстрираха още в ранния етап. За 30 минути игра никой от двата отбора не повеждаше с много, докато не се случи решаваща за изхода на играта отборна битка, която бе в полза на Secret. Десет минути след въпросната отборна битка, която не остави нито един играч от VP жив, VP не успяха да отвърнат на удара и загубиха играта, а Secret поведоха в резултата.


Игра 4

Героите от страната на Secret в четвъртата игра бяха индикатор, че те вече не играят просто за забавление, а за изход от мача. Те избраха Morphling на Nisha, а 18-годишното Carry от Полша има 12 спечелени турнирни мача на mid с този герой. Е, това, за съжаление, не беше един от тях. Virtus.pro след две поредни загуби се стегнаха и добре нафармения Terrorblade в ръцете на RAMZES666 спомогна доста за изхода на играта в тяхна полза. Играчите на Secret правеха опити да обърнат играта на няколко пъти, комбинирайки отигравания между Monkey King и Morphling, но сякаш това не помагаше толкова, колкото им бе нужно, за да спечелят. Terrorblade просто беше много по-силен от тях и отборът на Secret не успя да го повали, губейки в четвъртата игра.


Игра 5

Последен шанс и за двата отбора. Последна и решаваща игра, в която Nisha влезе в обувките на Phantom Lancer, a RAMZES666 заложи отново на победоносния си Terrorblade. Virtus.pro направи опит да раздели играчите на Secret, но YapzOr с перфектен Echo Slam от Earthshaker изпепели преднината на VP в ранния етап от играта. Друга грешка за VP беше, че даде твърде голям контрол върху картата на Nisha и в ранния етап от играта той успя да се нафарми добре. По-късно обаче RAMZES666 и No[o]ne бяха голяма пречка за Secret. Колкото и добри отборни битки да правеше Secret, играчите на VP все намираха начин да поведат и накрая да спечелят играта и мача.


Така приключи първият Major турнир от новия DPC сезон. Virtus.pro надви Team Secret в серия от пет феноментални игри и спечели 350 000 долара, както и 4950 DPC точки.

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар