Вторият поканен отбор за ESL One в Бирмингам е ясен
Dota 2

Вторият поканен отбор за ESL One в Бирмингам е ясен

Втората директна покана за предстоящото Dota 2 събитие в Бирмингам, Англия отива за Virtus.pro.

Virtus.pro е отбор с много силно изразена позиция в професионалната Dota 2 сцена. Донякъде могат да се нарекат еквивалент на Astralis от CS:GO сцената, тъй като, където и да отидат да играят, те почти винаги са в челната тройка. Е, не са чак толкова убедителни колкото Astralis, които от януари миналата година до сега имат само 8 от 20 изиграни турнира, в които не са завършили на първо място. Впечатляващо, нали? Но все пак се вижда, че руснаците от VP дават всичко от себе си и са постоянни, което е най-важното за успеха на един отбор.

Като говорим за постоянство, играчите в Dota 2 състава на Virtus.pro играят заедно от август 2016-та, като до ден днешен имат само една единствена смяна на играч. Съвсем спокойно могат да се мерят с Team Liquid що се касае до време, прекарано с едни и същи играчи, тъй като трима от състава им играят за отбора от 2015-та, а другите двама - от 2016-та и 2017-та.

В момента полския CS:GO състав на Virtus.pro не може да се похвали нито с такъв успех, нито с консистентен състав от играчи. Там положението е трагично, но това не попречи на феновете от цял свят да ги подкрепят и да скандират тяхното име по време на IEM Katowice Major 2019 в Полша. За жалост, отбора дори не успя да се класира, отпадайки още в затворените квалификации от друг полски отбор - x-kom Team. Но това е съвсем нормално (според мен) - полски състав, полска публика.

Макар и първи в класацията по точки в DPC сезона, Virtus.pro получават покана за ESL One Birmingham 2019 втори - след Vici Gaming, които спечелиха последния Minor и Major (побеждавайки VP на финала) от сезона.

Virtus.pro в момента разполагат с 10 950 DPC точки, оглавявайки класацията, като след тях са Team Secret, Vici Gaming и Evil Geniuses. Споменавам само отборите, които до този момент имат достатъчен брой DPC точки, за да получат директна покана за The International 9 събитието в Шанхай, Китай по-късно тази година.

Всеки Minor и Major турнир от DPC сезона раздава определен брой точки на своите участници, като в края на сезона първите 12 отбора получават директно място за участие в TI9, а отборите в останалите 8 места ще се определят чрез квалификации.

ESL One Birmingham 2019 събитието, което ще бъде последното от ESL One поредицата за тази година, ще започне на 31-ви май и ще приключи на 2-ри юни.

То няма да бъде част от DPC сезона, както и всеки ESL One турнир преди него, като например ESL One Katowice 2019 (22-24 февруари) и ESL One Mumbai 2019 (19-21 април) турнирите. Това обаче не пречи на ESL да раздават по 300 хиляди долара на издание, сякаш са домакин на Minor турнир от DPC сезона.

 

Източник: ESL

Няма коментари

Напиши коментар