WePlay! Tug of War: Mad Moon с 300 хиляди долара награден фонд
Dota 2

WePlay! Tug of War: Mad Moon с 300 хиляди долара награден фонд

Последният Dota 2 турнир на WePlay! от серията Tug of War ще се проведе на живо в Киев, Украйна.

Турнирът ще носи името Mad Moon и ще се проведе в Киев, Украйна, където най-добрите отбори ще се борят за част от 300-хилядния награден фонд. Макар събитието да не е част от Dota Pro Circuit сезона, то той може да се мери с награден фонд, какъвто всеки Minor турнир предлага. Този турнир ще бъде първият им, който ще включва толкова висок награден фонд.

Участие в турнира ще вземат общо осем отбора, пет от които ще дойдат с директна покана, а останалите три - ще дойдат от други турнири, отново организирани от WePlay!

Победителят в WePlay! Tug of War: Radiant е вече ясен - Ninjas in Pyjamas, като остава да разберем кои ще дойдат от WePlay! Tug of War: Dire Asia и Dire America турнирите, които ще приключат на 2 юни.

По-интересното е, че в този турнир ще има парична награда и за най-добрите Core и Support играчи, като това ще се определи чрез гласуване от страна на публиката. Наградата за всеки от тях ще бъде 10 хиляди долара.

В основата си Mad Moon турнирът съдържа същите условия и правила, с които всеки Minor турнир протича, с едното отклонение, че тук отборите вместо 12, ще бъдат само 8. Отново ще имаме GSL групова фаза, разделена в случая на две групи по четири отбора всяка. Завършилите на първо място в своята група отиват в Upper Bracket-а, завършилите на второ и трето - в Lower Bracket-а, а завършилите на четвърто - отпадат окончателно от турнира.

Плейофите пък ще бъдат в схема с двойна елиминация, като всички игри там ще бъдат в Bo3 формат, с изключение на гранд финалите, които ще са в Bo5 формат.

Все още не са дадени конкретни дати, на които ще се проведат различните фази от турнира, но е казано, че той ще се състои през юли. В края на май и началото на юни пък се очаква Dire Asia и Dire America турнирите да приключат, така че от там ще видим два от общо осемте отбора, които ще участват тук.

 

Източник: WePlay!

Няма коментари

Напиши коментар