Ясни са първите шест отбора за EPICENTER Major 2019
Dota 2

Ясни са първите шест отбора за EPICENTER Major 2019

Груповата фаза във всички региони вече приключи и станаха ясни първите отбори, които ще участват в EPICENTER Major 2019.

Затворените квалификации на всеки регион съдържаха общо осем отбора, където шест бяха с директна покана, а останалите два дойдоха от отворени квалификации. Ето и как се развиха обстоятелствата в различните региони - Европа, ОНД, Китай, Югоизточна Азия, Северна Америка и Южна Америка.


Европа

За никого не е изненада, че първият европейски слот отиде в ръцете на Team Secret. Отборът завърши на първо място с резултат от 6 победи и 1 загуба. Единствената им загуба е от състава на Team Liquid, който беше на косъм от това да отпадне още в квалификациите.

Team Liquid трябваше да премине през тайбрек мачове с Alliance и Aachen City Esports, за да остане в квалификацията и да премине към плейофите, тъй като трите отбора завършиха групата с еднакъв резултат - 3 победи и 4 загуби. След тайбрек мачовете Aachen City Esports отпадна, а Team Liquid и Alliance се класираха за плейофите на квалификацията.

Към плейофите също продължиха Ninjas in Pyjamas, които завършиха втори с 5-2 резултат и OG, със същият резултат. The Final Tribe и Team Singularity заеха последните две места и съответно отпаднаха от квалификацията.

Team Secret имат два спечелени Major турнира през този DPC сезон и се намират на първо място в класацията по DPC точки - 14 250 точки. Европа разполага с три слота за този Major, така че предстои да видим кои два отбора ще се присъединят към Secret.


Руският регион (ОНД)

Вероятно много от вас очакват изречението да започне с името Virtus.pro. Да, така стана, но не с причината, че се класират директно, а напротив - те първа имат да играят плейофи! Завършилият на първо място отбор в групата на квалификацията е Gambit Esports. Още по-изненадващото е, че на второ място се намира Natus Vincere, а чак на трето е Virtus.pro.

Поглеждайки малко назад във времето, се сещаме за отбор Ferzee, който се представи доста задоволително в затворените квалификации на първия Major от DPC сезона - The Kuala Lumpur Major. Впоследствие този състав беше привлечен от Gambit Esports и до ден днешен момчетата имат две втори места на Minor турнири от сезона - The Bucharest Minor 2019 и StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor Season 1. EPICENTER Major 2019 ще бъде тяхното второ участие на Major турнир през този сезон.

Руският регион разполага с общо два слота, така че очаквам с нетърпение да разбера кой ще бъде вторият класирал се отбор за предстоящия Major в Москва, Русия. Дали ще бъде Virtus.pro или някой друг ще ни изненада? Като например Natus Vincere. Към плейофите продължиха също Team Empire и Winstrike Team.


Северна Америка

Още един регион, от който оставаме изненадани. Forward Gaming завърши на първо място без нито една загуба в груповата фаза на квалификацията! Отборът е единствения от всички региони, който не е загубил нито една игра. На второ място е Evil Geniuses с една загуба.

Този регион разполага също с три слота, така че предстои да разберем кои два отбора ще се присъединят към Forward Gaming. Към плейофите продължават Evil Geniuses, beastcoast, J.Storm и Complexity Gaming.

Forward Gaming в момента се намират на 18-то място в DPC класацията с 154 точки, което означава, че ако искат да получат директно място за The International 2019, то ще трябва сериозно да се постараят и да завършат поне шести на този Major, за да влязат в топ 12 по точки.


Южна Америка

Четвъртият отбор, който преминава успешно квалификациите, е paiN Gaming, завършвайки първи с 6 победи и 1 загуба в групата на квалификацията. Единствената загуба на отбора е от Gorillaz-Pride, който завършва на второ място. Отборът преди месец и половина замени изцяло своя състав от смесен с изцяло бразилски такъв и е изненадващо, че за толкова кратък период от време тези момчета успяват да постигнат такъв успех в квалификации за Major турнир.

Този регион разполага с два слота, а към плейофите продължават Gorillaz-Pride, Thunder Predator, Infamous и EgoBoys, от които ще се разбере кой ще заеме втория слот на региона.


Китай

Може би най-непредсказуемия регион ще да е китайския. Помните ли как EHOME спечели The Bucharest Minor 2019? А помните ли как завърши втори на Dota PIT Minor 2019? Е, тук отборът завърши на последно място и отпадна от квалификациите за Major-а. Това е може би най-голямата изненада в този регион.

Втората изненада е отпадането на Keen Gaming, а третата - завръщането на PSG.LGD, който завърши на първо място с 6-1 резултат и една единствена загуба от Vici Gaming.

Този регион също разполага с три слота, така че предстои да разберем кои два от тези четири отбора ще продължат напред - Royal Never Give Up, Team Aster, Newbee и Vici Gaming.


Югоизточна Азия

Още един регион, изпълнен с изненади. TNC Predator грабна първото място и се класира за EPICENTER Major 2019 с резултат от 6 победи и 1 единствена загуба от Geek Fam. Mineski отпадна.

Този регион разполага с два слота, така че предстои да разберем кой от тези четири отбора ще се присъедини към TNC Predator - Fnatic, Geek Fam, BOOM ID и Power of MYSG+AU.

За съжаление Николай "Nikobaby" Николов не успя да се класира за плейофите на квалификацията със своя отбор WarriorsGaming.Unity, завършвайки на последно място в групата.

Няма коментари

Напиши коментар