За първи път в Индия - Dota 2 издание на ESL One
Dota 2

За първи път в Индия - Dota 2 издание на ESL One

За първи път в Индия ESL ще проведат Dota 2 турнир в най-големия град на субконтинента - Мумбай, градът на мечтите.

През 2018 видяхме DreamHack да разширява своя обхват от Dota 2 събития чак до Индия, като и тази година страната ще види още по-фантастични изпълнения, но този път с ESL One, които разширяват своите граници до Индия.

ESL One Mumbai 2019 беше обявен и мащабите му за страната са нещо, което досега тя не е виждала. Това се очертава да бъде най-голямото еспорт събитие в Индия до този момент.

Събитието ще включва 12 отбора от цял свят, които се борят за дял от наградния фонд, който е в размер от 300 хиляди долара. То ще се проведе в три дни.

7 от отборите ще бъдат директно поканени в турнира, а 4 ще се борят за място чрез регионални квалификации (Северна Америка, Европа, Югоизточна Азия и Китай). Един слот пък е заделен за отбор от Индия, който ще дойде от специална местна квалификация.

Докато още няма определени дати за квалификациите и не са обявени отборите до този момент, събитието със сигурност ще бъде посрещнато с голям интерес от страна на индийската аудитория.

Груповата фаза на събитието ще започне на 16-ти април и ще продължи до 18-ти април, а плейофите ще се играят пред жива публика в NSCI Dome. Плейофите ще бъдат от 19-ти до 21-ви. Само да вметна, че един ден след края на това събитие, ще започне Dota Pit Minor - от 22-ри до 28-ми април в Сплит, Хърватия, което означава, че има голяма вероятност някои от поканените отбори да откажат в полза на Minor турнира в Хърватия, който е част от Dota Pro Circuit сезона за разлика от събитието на ESL.

Като се има предвид това, не всеки отбор ще успее да се класира за Minor-а в Хърватия, със сигурност ще видим някои невероятни отбори в Мумбай, които ще покажат своя талант.

За предстоящото събитие, ESL ще запретнат ръкави заедно с индийската еспорт организация NODWIN Gaming, за да сътворят епично Dota 2 изживяване на бреговете на страната. NODWIN са участвали в организирането на DreamHack Mumbai 2018. Компанията се стреми да популяризира и подобри електронния спорт в цяла Индия и какъв по-добър начин от това да обедини силите си с ESL - най-голямата компания за електронни спортове в света.

 

Източник: VPEsports

Няма коментари

Напиши коментар