Английската висша лига ще организира еспорт турнир по FIFA 19
Еспорт

Английската висша лига ще организира еспорт турнир по FIFA 19

В сътрудничество с Electronic Arts (EA), Английската висша лига подготвя турнири по FIFA 19.

Предстоят редица турнири по FIFA 19, които ще станат факт благодарение на партньорството между Английската висша лига и Electronic Arts - издателят на играта.

Първият турнир ще се нарича ePremier League (ePL) и ще включва всички 20 отбора, всеки от които ще си направи свой собствен мини турнир, чрез който да избере двама играчи, които да го представляват. Става въпрос за PlayStation 4 и Xbox One платформите.

Всички етапи от турнира ще се състоят в Gfinity - английска платформа за организиране на турнири, като финалите им ще бъдат на живо в специалната Gfinity Esports Arena в Лондон през март 2019-та. Финалите ще бъдат предавани на живо по социалните канали на Sky Sports, както и чрез тези на Английската висша лига.

Освен това, чрез ePL турнирите участниците ще печелят точки за FIFA eWorld Cup 2019 - турнир, в които топ 16 играчите по точки ще могат да участват.

Това е най-скорошното партньорство, което от EA са успели да договорят с професионален футболен оператор, като историята помни, че EA си партнираха също и с най-висшето първенство по фубол в САЩ - Major League Soccer. Партньорство, от което станахме свидетели на eMLS Cup. И това не е всичко. EA си партнираха и с германската футболна лига, организирайки турнир, фокусиран към клубовете от Първа и Втора Бундеслига на Германия.

Засега само два клуба имат FIFA играчи и това са Уест Хам Юнайтед и Манчестър Сити.

 

Източник: The Esports Observer

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар