Blizzard откриват StarCraft: Remastered първенство
Еспорт

Blizzard откриват StarCraft: Remastered първенство

С партньорството на StarLadder Blizzard ще дадат поле за развитие на професионалните играчи извън Корея

Скоро след като обявиха Korea StarCraft League (KSL), Blizzard полагат основите на още състезания - StarCraft: Remastered Open Series и Pro Series.

Идеята зад турнира е да се развиват StarCraft талантите извън Корея - в правилата дори се опоменава, че корейски играчи не могат да участват. В лицето на KSL повечето играчи виждат непреодолимо препятствие, за това Blizzard са се погрижили да създадат среда, в която амбициозните и талантливи състезатели ще могат да се докажат, преди да се борят срещу корейските професионалисти. Наградните фондове няма да достигат висините на тези от KSL, но и нивото на игра се очаква да е по-ниско. Турнирът е разделен на две части - Open Series и Pro Series. Както имената намекват, първият кръг ще е достъпен за всички, жадни за слава. Тези, които успеят да докажат уменията си, ще могат да се борят в Pro Series за сериозни награди и престиж.

Записванията започнаха още на 20 юни, а мачовете ще продължат през лятото. Финалите ще се играят към средата на септември и най-високата позиция, шампионът на Pro Series, ще получи впечатляващите $600 като награда. В Open Series може да заяви участие абсолютно всеки.

Турнирът се провежда от StarLadder - организация от Киев, която през последните 2 години набира популярност чрез своите StarSeries. През март месец същата компания проведе голям турнир по PUBG, като покани 16 от най-добрите PUBG отбори (squads) на световно ниво в битка за награден фонд от 100 хиляди долара.

Няма коментари

Напиши коментар