Blizzard с промени в еспорт елемента на World of Warcraft
Еспорт

Blizzard с промени в еспорт елемента на World of Warcraft

Blizzard обяви преработена структура за еспорт елемента в своята игра World of Warcraft, като това включва увеличение на наградния фонд.

Blizzard Entertainment продължава да преразглежда своите различни еспорт инициативи, като обяви голяма подкрепа в полза на World of Warcraft заглавието им. Най-важното от което е, че разработчикът ще въведе нова система, която ще позволи на зрителите и играчите да увеличат наградния фонд за Major събитията на играта чрез закупуване на предмети в играта (т.нр. crowdfunding).

В последно време става все по-често срещано използването на crowdfunding модела за покачване на награден фонд на събитие и не само с такива цели. Като цяло доста разработчици дори разчитат на общността да им подпомогне чисто финансово, докато те разработват своя бъдещ продукт, представяйки го подробно преди това.

В електронните спортове такъв модел бе представен от Ubisoft през изминалата година в тяхното заглавие Rainbow Six Siege, а цели 6 години назад във времето Valve въведоха този модел, за да самофинансират своя Dota 2 шампионат The International, който всяка година чупи своя собствен рекорд на еспорт събитие с най-висок награден фонд в света. През 2018-та наградният фонд на The International беше $25,532,177.

През годините Blizzard обаче са изпитвали колебание в това да приложат този начин на покачване на наградния фонд. Разработчикът за първи път въведе crowdfunding модела през 2017 г. с War Chest в Starcraft II. Към днешна дата никое друго заглавие на Blizzard не е получило такова ниво на поддръжка на награден фонд.

Моделът в World of Warcraft е забележителен поради уникалната природа на еспорт структурата си. Blizzard активно поддържа две отделни форми на WoW състезание - Arena World Championship и Mythic Dungeon International (който сега е преименуван от Mythic Dungeon Invitational). Crowdfunding моделът ще бъде включен и в двете събития тази година.

В допълнение към множеството наградни фондове, Blizzard ще поддържа събития през цялата година. Arena World Championship за Северна Америка и Европа ще бъде разделен на два сезона с шест събития или купи на сезон. Всяка купа ще има награден фонд от 10 хиляди долара, а финалът на всеки сезон ще включва 100 хиляди долара награден фонд.

Mythic Dungeon International ще бъде разделен на два сезона със седмични купи. Всяка купа ще предложи 12 хиляди долара, а финалите в края на сезона ще бъдат с награден фонд от 100 хиляди долара.

 

Източник: World of Warcraft

Няма коментари

Напиши коментар