Blizzard сложи край на Heroes Global Championship и Heroes of the Dorm
Еспорт

Blizzard сложи край на Heroes Global Championship и Heroes of the Dorm

Blizzard Entertainment потвърди, че Heroes of the Storm ще прекрати участието си в електронните спортове през 2019 г. с края на Heroes Global Championship и Heroes of the Dorm събитията.

Новината дойде като част от по-голямо обяснение от страна на Blizzard, че членовете на екипа зад играта са започнали да се местят към други проекти, обявени и необявени.

Президентът J. Allen Brack и директорът по развитие Ray Gresko от Blizzard Entertainment казаха:

Направихме трудното решение да прехвърлим някои разработчици от Heroes of the Storm към други екипи и сме развълнувани да видим страстта, знанията и опита, които те ще донесат в тези проекти. Това не е първият път, в който правим такъв избор. Игри като Diablo II, World of Warcraft, StarCraft II, Overwatch и други не биха съществували, ако не бяхме взимали подобни решения в миналото.

Играта Heroes of the Storm излезе на 2 юни 2015 г. и имаше редовни и големи ъпдейти, съдържащи най-различни персонажи от игрите на Blizzard. Едва наскоро Blizzard добави първият напълно уникален персонаж в играта, а именно героят Orphea. Герой, който не се среща в никоя друга игра на студиото.

Brack и Gresko допълниха:

Ще продължим активно да поддържаме играта с нови герои, тематични събития и друго съдържание, което обичаме от нашата общност, въпреки че ритъмът ще се промени. В крайна сметка създаваме игра за дългосрочна устойчивост.

Така че можем да разбираме, че съдържание в играта ще продължи да се вкарва, но ще става с една идея по-бавно от досега. Играта наскоро получи ъпдейт на XP-то, който направи редица промени в получаването на XP по време на игра. Нещо, което се посрещна от общността със смесени чувства. Играта също така наскоро получи и своето коледно събитие.

Що се касае до еспорт бъдещето на Heroes of the Storm, Brack и Gresko накрая допълниха:

Направихме оценка на плановете ни около еспорт сцената на Heroes of the Storm, след като разгледахме всичките ни приоритети и възможности в светлината на промяната в играта и решихме Heroes Global Championship и Heroes of the Dorm да не се завърнат през 2019-та. Това беше още едно много трудно решение за нас, което трябваше да направим. Любовта, която общността отдава към тези събития, е дълбоко усетена от всеки, който работи върху тях, но в крайна сметка смятаме, че това е правилното решение срещу напредването по начин, който не отговаря на стандартите, които играчите и феновете са очаквали.

В интерес на истината гледайки успеха на първия сезон на Overwatch League, Blizzard определено разбират кой модел е по-добър. Моделът на Heroes of the Storm привлича значително по-малка аудитория, а предлага повече пари отколкото Overwatch, докато при Overwatch положението е точно обратното - предлага по-малко пари, а аудиторията е по-голяма. От бизнес гледна точка има смисъл в това Overwatch League да се превърне в основният акцент на Blizzard.

 

Източник: Blizzard

Свързани страници

Виж всички
Култура
BlizzCon 2018: Heroes of the Storm
Култура
Забраняват Fortnite и PUBG в Китай?
CS:GO
Отборите за Europe Minor са ясни

Няма коментари

Напиши коментар