Cloud9 и Microsoft в технологично партньорство
Еспорт

Cloud9 и Microsoft в технологично партньорство

Северноамериканската еспорт организация Cloud9 обяви, че сключва партньорство с технологичния гигант Microsoft.

Партньорството е сключено за следващите няколко години, като чрез него двете компании ще работят съвместно върху разработването на нови инструменти и технологии, което позволява на играчите на Cloud9 да реализират своите идеи за редица еспорт дисциплини.

Jack Etienne - собственик и главен изпълнителен директор на Cloud9, коментира партньорството в официално изявление:

Тъй като нашата организация търси нови висоти тази година и следващата година, ние сме изключително развълнувани да използваме силата на технологиите на Microsoft, за да ни помогне да стигнем до там. В Cloud9 всички ние искаме да дадем на играчите инструментите, от които се нуждаят, за да постигнат успех, а с Microsoft ще имаме конкурентно предимство.

Microsoft ще бъде партньор за всички отбори, които Cloud9 стопанисва, включително и LCS франчайза на организацията. Тя разполага с отбори в следните еспорт дисциплини - Apex Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, Hearthstone, League of Legends, PUBG, Rainbow 6 Siege, Rocket League и World of Warcraft.

Mike Downey - директор на отдел Технологии в спорта в Microsoft, също коментира партньорството:

Използвайки редица търговски и потребителски продукти и услуги на Microsoft, ние ще работим с Cloud9 върху това да изградим инструменти, които ще помогнат на играчите им да учат по-ефективно и да определят най-добрите си стратегии за победа. Съчетавайки технологичния опит на Microsoft с някои от най-добрите геймъри и треньори в света, ние имаме възможност да разработим наистина иновативна технология.

Само преди два дни Cloud9 разшири партньорството си с популярната компания за спортни обувки и облекла Puma. Договорът помежду им също ще важи в следващите няколко години, като през този период от време компанията ще разработва пълна колекция от облекло за всички отбори на Cloud9, с изключение на франчайза им в Overwatch League. Повече за партньорството помежду им може да прочетете от тази статия. Също така Cloud9 си партнира и с Red Bull, OMEN by HP, американските военновъздушни сили, Secretlab, Twitch, BMW, AT&T и HyperX.

Cloud9 има репутацията на една от водещите организации в бранша и е трудно да не се съгласим, когато видим партньорства като това. С ресурсите на Microsoft, с които ще разполагат, очакваме с нетърпение да видим какви прозрения могат да бъдат разкрити в заглавия като League of Legends и CS:GO.

 

Източник: Esports Insider

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар