Cloud9 събраха още 50 милиона долара финансиране
Еспорт

Cloud9 събраха още 50 милиона долара финансиране

Организацията се намира в списъка на Forbes със стартъпи, които имат потенциал за милиарди

Американската еспорт организация Cloud9 е получила 50 милиона долара финансиране за развитие на базата си в Лос Анджелис.

Поради тази и други причини, Cloud9 е единствената еспорт организация, която може да бъде открита в списъка на Forbes и се предполага, че ще направи 22 милиона долара в приходи до края на годината. Основана е от братята Jack Etienne и Paullie Etienne и се базира в Северна Америка. Ето и малко история как започнало всичко.

В първите дни от съществуването на организацията, баща им - адвокат, който наскоро се бил пенсионирал, решил да посети къщата на сина си, където на пода в една от стаите открил купища брандирани тениски и суитчери. Момчетата се занимавали със сортирането на мърчъндайз и изпращането му до фенове. Той се включил в опаковането и изпращането на мърчъндайза, а впоследствие се превърнал в първия юридически съветник на Cloud9.

"В нашите сърца ние наистина бяхме семеен бизнес", казва Jack Etienne, който е един от директорите на Cloud9.


Снимка от Riot Games

Този семеен бизнес бележи голяма победа тази година. Вчера Cloud9 обявиха, че са получили 50 милиона долара от втория рунд на финансиране от Valor Equity Partners. Antonio Gracias, който пък е основател и управляващ партньор, се присъединява към борда на Cloud9. Останалите инвеститори в еспорт организацията са TrueBridge Capital Partners, Reimagined Ventures и Robert Hohman - основателят на Glassdoor.

Инвестицията този път е значителна стъпка от 25-те милиона долара, отпуснати за Cloud9 през миналата година, които бяха получени, за да може организацията да си закупи място в Overwatch League на Blizzard. Място, което им струваше само 20 от общо 25-те милиона долара, а останалите 5 милиона бяха инвестирани в отбора им по League of Legends по време на участието им в северноамериканския LCS на Riot Games.

Притокът на капитал дава възможност на компанията да предприеме важни стъпки през следващата година. Според Nielsen Cloud9 има най-широкия обхват в САЩ и Великобритания, което е спомогнало за това мърчъндайза да бъде един от най-добрите източници на приходи.


Cloud9 спечелиха ELEAGUE Major: Boston 2018 по CS:GO

Следвайки стъпките на своите северноамерикански колеги Team Liquid и TSM, Cloud9 са започнали работа по план за изграждане на тренировъчна база и главен офис, които да се простират на площ от 20 000 до 30 000 квадратни метра някъде в Лос Анджелис. Различните екипи ще работят в залата, като същевременно ще обединяват персонала си от мениджъри, спортен психолог, физиотерапевт и готвач. Планът за сградата гласи, че ще бъде завършена до края на 2019-та, но Jack Etienne се надява да бъде готова за началото на състезанията през следващата година.

Каквото и да си говорим, Cloud9 определено приключват една страхотна година. Спечелиха първия сезон на Overwatch League със London Spitfire, станаха първият северноамерикански отбор, печелел Major турнир по CS:GO - ELEAGUE Major: Boston 2018 и са по пътя към топ осем на Worlds 2018 по League of Legends.

Свързани страници

Виж всички
Технологии
Как да предпазим своя PlayStation от бъга?
Еспорт
Бивш NBA играч става съветник в Gen.G
CS:GO
ESL Pro League Season 8: Седмица 1 (обзор)
  • JoSeKi
    JoSeKi
    И спонсорите и състезателите са различни в Балкансите страни. Дано някой ден и у нас да им светне крушката!
показване на 1 от 1 Коментар