Coca-Cola в партньорство с Activision Blizzard
Еспорт

Coca-Cola в партньорство с Activision Blizzard

Coca-Cola ще бъде официалната безалкохолна напитка на цялата екосистема на Overwatch, включително и Overwatch League.

В сделката, която е определена като многогодишна, Coca-Cola ще получи пълна ексклузивност с всички 20 франчайза, които участват в Overwatch League, участниците в Overwatch World Cup, BlizzCon и останалите събития по Overwatch. Подписвайки, това ще бъде първото спонсорство, което дава на партньора пълен контрол върху интелектуалната собственост на Activision Blizzard, и по-конкретно продукта Overwatch.

Подробности за това как Coca-Cola ще избере да се рекламира чрез тази сделка все още не са оповестени, но ще бъдат разкрити през следващите седмици.

В миналото марката Coca-Cola е участвала като партньор и в други еспорт дисциплини, като е работила с Riot Games, за да спонсорира League of Legends през 2016 и 2017, както и с EA за покритие във FIFA 18. Сега марката ще се присъедини към списъка с партньорите на Overwatch League, заедно с HP, Intel и T-Mobile.

OMEN by HP, Intel и T-Mobile спонсорират Overwatch League, като отделните франчайзи имат свои собствени уникални спонсори и партньори. Overwatch League обяви многогодишна сделка също с мърчъндайз компанията за спортни стоки Fanatics в края на миналата година.

До трети сезон Overwatch League се стреми да предостави възможност на своите франчайз участници да играят от градовете, за които се състезават в Северна Америка, Европа и Азия. Втори сезон ще отбележи прогрес в това отношение, тъй като отборите Dallas Fuel, Atlanta Reign и Los Angeles Valiant от април тази година ще играят от въпросните градове.

Главният изпълнителен директор на Activision Blizzard Bobby Kotick също е директор на управителния съвет на Coca-Cola от 2012 година насам. Старшият вицепрезидент по стратегически маркетинг Geoff Cottrill пък ръководи преговорите за Coca-Cola, докато главният директор по приходите Brandon Snow води преговори за Activision Blizzard.

Activision Blizzard очевидно има страхотен екип за продажби, тъй като успява да привлече големи компании като свои партньори. Ще бъде интересно да видим как Coca-Cola ще реши да се интегрира в лигата.

Няма коментари

Напиши коментар