Codemasters с първи стъпки в електронните спортове
Еспорт

Codemasters с първи стъпки в електронните спортове

Разработчикът на игри Codemasters сключи в партньорство с медийната компания за мотори и автомобили Motorsport Network с цел да укрепи своите еспорт начинания.

Компанията Codemasters стои зад състезателните игри DiRT, GRID, ONRUSH и F1. Motorsport Network притежава редица марки в своето портфолио, включително Motorsport и Autosport.

Frank Sagnier - главен изпълнителен директор на Codemasters, каза следното в своето изявление:

За нас е удоволствие да обявим нашето партньорство с Motorsport Network - компания, която не само споделя любовта ни към автомобилните състезания, но има голям опит и досег до огромен брой клиенти. Комбинацията от нашите общности, игрите на Codemasters и впечатляващата гама от дейности на Motorsport Network би трябвало да превърне следващите няколко години на електронните спортове в много вълнуващи години.

Това партньорство ще започне с представянето на най-новото заглавие от DiRT поредицата, а именно DiRT Rally 2.0 на 26-ти февруари. Играта ще бъде включена в съпътстващи състезания и ще действа като "отправна точка за трайно съвместно начинание за създаване, популяризиране и управление на еспорт програма". В официалното си изявление от Codemasters казват, че това няма да бъде единствената игра от тях, на която ще се провеждат еспорт състезания.

Играта DiRT Rally 2.0 обещава още по-впечатляващо и наистина фокусирано офроуд изживяване, включително нов автентичен модел на управление, избор на гуми и деформация на автомобила. Освен това играта ще предлага 50 от най-мощните офроуд коли, които някога са били създадени, от Нова Зеландия, Аржентина, Испания, Полша, Австралия и САЩ, както и осем официални трасета от FIA World Rallycross Championship.

James Allen - президент на Motorsport Network, също коментира партньорството:

Codemasters е водещ издател, който по всеобщо мнение е издателят, дефинирал жанра на състезателните игри. Чрез този страхотен съюз ние планираме да поставим емблематичните заглавия на Codemasters в сърцето на нова глобална програма за електронни спортове, която ще можем да доставим на сърцатите фенове на автомобилните състезания.

Компанията Motorsport Network разполага с огромен обхват от клиенти по цял свят, така че това го прави една идеална платформа за популяризиране на еспорт състезания с автомобили. На теория това би могло да ги направи перфектният партньор на Codemasters.

 

Източник: Codemasters

Няма коментари

Напиши коментар