Dead or Alive 6 - esport претендент?
Еспорт

Dead or Alive 6 - esport претендент?

Разработчиците на Dead or Alive 6 искат сериите да бъдат esport претенденти

Разработчиците от Team Ninja имат огромното желание да стигнат до по-голяма аудитория, която да играе Dead or Alive 6 състезателно. Именно заради това играта ще предлага повече съдържание за соло и онлайн игра.


Първоначално играта трябваше да излезе на 15 февруари, но бе забавена за 1 март, тъй като е имало нужда от доизглаждане на баланса и геймплея.

Продуцента на играта, Йохеи Шимбори споделя, че е много горд, че ще успеят да пуснат играта след Dead or Alive 5 (2012г.), тъй като е имало голяма пауза между двете игри.

“Щастлив съм да видя как електронните спортове са станали още по-големи в днешно време. Наистина искам да работя с феновете, за да направим DOA още по-голяма игра и да навлезем в esport-а. Мечтата ми е феновете на DOA да станат още повече.”

Със сигурност Шимбори е научил много от експеримента с безплатната за игра DOA5 и си е поставил ясни цели за 2019 година:

“Има много различни видове фенове на бойните игри. Някои играят за историята, други за състезанието. Това, което видяхме с излизането на Street Fighter 5 е, че нямаше история и имаше голямо недоволство около това. Щом видяхме това разбрахме, че хората наистина харесват историята в една бойна игра. Също така има фенове, които се въртят около определени герои. Фокусирахме се върху това в DOA5, а с допълнителната персонализация на героите в DOA6 феновете ще могат да създават свои версии на любимите си герои.”

Със сигурност Dead or Alive трябва да измине сериозен път, за да се нареди сред популярните бойни заглавия като Mortal Kombat и Street Fighter. Макар филмовата версия да не е скандално лоша (IMDB).

Е, ще разберем съвсем скоро на 1 март, когато играта излиза за PC, PlayStation 4 и Xbox One.

Няма коментари

Напиши коментар