Denial Esports дължи над 100 хиляди евро
Еспорт

Denial Esports дължи над 100 хиляди евро

Един от собствениците на организацията Zach Smith се оттегли от ежедневните операции на организацията.

Твърди се, че северноамериканската еспорт организация Denial Esports дължи повече от 100 хиляди евро в неизплатени заплати, както и заплащане за мястото си в CWL Pro League, според бившите им Call of Duty играчи.

В края на януари тази година организацията подписа с играчите на Call of Duty отбора Overtime Esport и така придоби мястото, което те заемаха в CWL Pro League 2019 под това име преди това. Според източник с информация относно преговорите, организацията и играчите са подписали документи, според които на играчите трябва бъде изплатена комбинирана месечна заплата в размер на 26 500 евро. В допълнение към сделките с играчите, организацията се съгласила да закупи мястото на Overtime Esport в лигата за 40 хиляди евро, казват източници.

Няколко седмици по-късно обаче съсобственикът Zach Smith се обърна към играчите, предоставяйки им договори, в които не е описана заплата. По информация на Dot Esports, един от играчите в отбора е казал, че Zach Smith е дал ултиматум към играчите, че ако договорите не бъдат подписани, съответните играчи няма да играят в лигата, докато друг играч е отрекъл това въобще да се е случвало. В крайна сметка, всички играчи са подписали и вече са изиграли своите първи 11 мача в лигата.

Justin Jacobson - главен оперативен директор на Denial Esports, изясни въпроса с договорите и заяви, че организацията е предложила договори без описана заплата в тях, защото играчите не могат да получат такава, докато не си осигурят P1-A виза. Той казва, че за да се състезават играчите преди пристигането на визите им, "те всъщност нямат право на действителна, документирана заплата", защото това би "попречило на възможността им да получат P1-A виза". Той добави, че играчите "разбират това" и организацията компенсира, помагайки им с разходите за храна, хотел и други.

Също така допълни, че продължителният процес на издаване на визи не позволява на организацията да плаща на играчите. Според снимки на чатовете, споделени с Dot Esports, обаче, Zach Smith е казал на един от играчите на 23 април, че разполага с документ за виза и че той ще трябва да го подпише на 24 или 25 април. Седмица по-късно обаче става ясно, че няма никакъв прогрес по въпроса, когато въпросният играч е изпратил съобщение до Smith, молейки да получи заплатата си, за да помогне на семейството си.

Smith поискал информация за банковата сметка на играча на 1 май, но до ден днешен той все още не е получил никакво плащане.

 

Източник: Dot Esports

Няма коментари

Напиши коментар