Детайли относно WESG сезон 2018-2019 в Чунцин, Китай
Еспорт

Детайли относно WESG сезон 2018-2019 в Чунцин, Китай

След осеммесечна подготовка, детайлите за гранд финалите на World Electronic Sports Games (WESG) сезон 2018-2019 бяха обявени.

Благодарение на успеха на първите две издания на WESG в китайските градове Чанджоу и Хайкоу, третото издание отново ще е в Китай. Този път организаторът на събитието Alisports обяви град Чунцин като място за провеждане на гранд финалите чрез сътрудничеството със спортното бюро на града и правителството на област Jiulongpo.

Между 7-ми и 17-ти март ще видим играчи от общо 64 държави и региони в град Чунцин, Китай, които ще се състезават за награден фонд от 2.5 милиона долара. Като най-голямо еспорт събитие по отношение на брой събрани дициплини в себе си и умопомрачително висок награден фонд, това издание на WESG ще включва игрите CS:GO, Dota 2, Hearthstone, Starcraft 2, PES 2019 и мобилната игра Vainglory. Нещо повече, турнирите за женски отбори също са включени в третото издание!

Гранд финалите ще се проведат в Олимпийския спортен център на Чунцин (Chongqing Olympic Sports Center) и това ще бъде първият път, в който ще се проведе еспорт събитие в тази зала. От The Chongqing Major 2019 по Dota 2, та до гранд финалите на WESG - правителството на Чунцин се опитва да съживи града чрез различни еспорт мероприятия и да създаде нов бизнес път за града.

Събитието WESG е създадено през 2016 година като международен еспорт турнир от Alisports от Alibaba Group. Състезанието се различава значително от концепцията на други комерсиални еспорт турнири по това, че следва олимпийския стандарт, подчертавайки националната гордост и насърчавайки феновете да се присъединят към състезанието. Alibaba, чрез електронните спортове, се стреми да привлече повече младежи към основния си бизнес - електронната търговия. Освен това, глобалното събитие помага на марката Alisports да бъде по-разпознаваема в целия свят чрез квалификациите в различни държави и региони.

В края на миналата година българите от Windigo Gaming успяха да се класират за CS:GO турнира на WESG след победа над турския отбор ex-Royal Bandits (повече за това може да прочетете тук), а вчера станаха ясни и първите две покани на отбора - MIBR и fnatic (повече за тива прочетете тук).

Освен в CS:GO, българско участие ще имаме и в StarCraft II, където Михаил "msrm" Михайлов ще представлява страната ни, след като пребори противниците си в европейската квалификация.

Няма коментари

Напиши коментар