Dignitas се завръща в LCS
Еспорт

Dignitas се завръща в LCS

Harris Blitzer Sports & Entertainment (HBSE), компанията-майка на Dignitas, официално придоби League of Legends Championship Series (LCS) франчайза Clutch Gaming.

На 6 юни (вчера) беше потвърдено официално, че от началото на 2020 година отборът на Clutch Gaming ще бъде преименуван на Dignitas в северноамериканския LCS на League of Legends. Дотогава обаче Dignitas ще управлява франчайза Clutch Gaming.

Новината за намеренията на HBSE да придобият мажоритарен дял в Clutch Gaming стана ясна чрез доклад още през април месец и тук писахме за това нещо. По онова време беше съобщено, че от HBSE по принцип са се съгласили да придобият франчайза Clutch Gaming от тогавашния си собственик за общо 20 милиона долара.

Michael Prindiville - главен изпълнителен директор на Dignitas, остави коментар по сделката:

Изпълнен съм с благодарност след днешното официално съобщение, че Dignitas и Clutch Gaming ще станат едно цяло, и че феновете на електронните спортове ще видят как знамето на Dignitas се развява отново в залата на LCS. От нашето HBSE семейство и от Houston Rockets, към напреднало мислещия екип на Riot Games и трудолюбивия персонал на Dignitas и Clutch Gaming - толкова много хора са вложили безброй часове и са предоставили невероятната си подкрепа, за да спомогнат на тези две организации да са на това място в момента и да изградят нещо наистина специално. Това е само началото. Сега започва истинската работа и изпълнение на планове. Това е най-вълнуващата история в електронните спортове и ние сме благодарни да я разкажем.

Предполага се, че новосъздадената организация ще се нарича Mal Pais. Тя ще бъде ръководена от Michael Prindiville. Управителният съвет пък ще бъде ръководен от David Abrams, който е сегашния ръководител на HBSE по инвестициите и стратегията, като съветът ще бъде попълнен от различни ръководители на HBSE. Общата стойност на новата организация ще бъде около 50 милиона долара.

В края на миналата година еспорт организацията Dignitas промени своята идентичност, преминавайки от името Team Dignitas на просто Dignitas, както и освежи своето лого.

В рамките и историята на LCS въобще, това е първият случай, в който друга компания закупува цял франчайз, който участва в LCS, а както вече разбрахме, ребрандирането ще се случи на по-късен етап - през 2020 година. Предвид знаейки, че всеки от десетте франчайза в LCS е бил подбран внимателно и с дългосрочни намерения от страна на Riot Games, е интересно да видим, че такава сделка се случва още преди сезона да е приключил.

 

Източник: Esports Insider

Няма коментари

Напиши коментар