Добрич ще е домакин на турнир по Farming Simulator 19
Еспорт

Добрич ще е домакин на турнир по Farming Simulator 19

Житницата на България - Добрич, ще посрещне най-добрите отбори в култовата земеделска игра Farming Simulator 19, обявиха официално от Giants Software.

Когато се замислите за състезателен гейминг и електронни спортове, сигурно първото нещо, което ви минава през ума, е, че става въпрос за някаква изключително популярна игра, като например CS:GO, League of Legends или StarCraft. Да, но по света има и една идея по-малко популярни игри, които също съдържат в себе си еспорт елемент. Като например Farming Simulator 19. И не, това не е шега!

Разработчикът на играта Giants Software обяви още през януари, че стартира професионална еспорт лига, която нарече Farming Simulator League. Да, това ще бъде лига, в която професионални отбори, съставени от по трима души, ще сеят и ще жънат ниви, докато хиляди хора по цял свят в реално време ги гледат как се справят. Общият награден фонд, който лигата ще предложи на своите участници, е 280 хиляди долара, като тя ще бъде разделена на три сезона - пролет, лято и есен. Съответно всеки сезон ще има финали на живо.

И тук е моментът да кажем, че Добрич ще бъде първият град, който ще бъде домакин на т.нр. финали на Farming Simulator League Season 1. Финалите ще се състоят на 31-ви юни, точно в края на пролетния сезон.

От вътрешни източници научихме, че откриването на мероприятието ще направи не кой да е, а председателят на управителния съвет на Асоциацията на земеделските производители в България Венцислав Върбанов.

Част от гостите на събитието ще бъдат момчетата от Windigo Gaming, тъй като в последно време фармят стабилно насам и натам, така че всеки посетител ще може да се запознае с тях и да научи повече за това как успяват да изфармят толкова много за отрицателно време. Също така и Владимир "Barrmana" Маринов, който на място ще забърква шейкове за най-жадните фенове на Farming Simulator в България, за да не им пресъхнат устите, докато наблюдават зрелището. Съветваме ви да си поръчате от специалния коктейл "ЕХО".

Ще има специален фото корнер, на който посетителите ще могат да се снимат "На Бали", както и специален щанд за мърчандайз, където ще можете да си купувате топъл хляб.

Други атракции на събитието ще включват и Dook hunting и стригане на овце с Qfo.

А що се касае до зрелището. То ще се състои не къде да е, а на голо поле извън града. Специално съоръжение от местна фирма ще бъде изградено, за да могат до 1000 души да седнат и да наблюдават най-добрите отбори по Farming Simulator 19 в света и то на екран, голям 30 на 10 метра.

Играчите няма да са на полето, ще бъдат на специално изградена сцена, но на полето ще ги очаква и специална награда.

От HaveFun TV сме специални партньори на събитието, като цялото зрелище ще се коментира от Георги "Lop" Цанев и Никола "Niku" Гяуров на живо по twitch.tv/hftvred. Специален гост в студиото ще бъде Министъра на земеделието - Румен Порожанов

За първо място Венцислав Върбанов ще предостави три броя зърнокомбайни Axial Flow от серия 250, както и ще им подари 100 декара гола площ в територията на община Балчик, село Змеево, за да могат победителите да стартират собствен земеделски бизнес в България.

От второ място натам наградите са само парични и ще идват от Giants Software. 

Честит първи април от екипа на HaveFun TV! С пожелание за слънчева и усмихната седмица! :)

3 Коментара

Напиши коментар
 • Xen
  Xen
  Добрич географски къде се намира? В северозападна Азия ли е или има и част в югоизточна Европа? За един преател питам.
 • myth
  myth
  @Niku зависи кой ще кара влака :D
 • Niku
  Niku
  Аз доколкото чух, ще има състезание по падане от влак? Вярно ли е? Сигурен съм, че имаме един човек, който може да пуснем и да го спечели.
показване на 3 от 3 Коментара