Drake и Scooter Braun стават съсобственици на 100 Thieves
Еспорт

Drake и Scooter Braun стават съсобственици на 100 Thieves

Еспорт организацията 100 Thieves има нови съсобственици в лицето на основателя на SB Projects - Scooter Braun и рапърът Drake.

Собственикът на 100 Thieves франчайза Matt "Nadeshot" Haag приветства Scooter Braun - американски бизнесмен и основател на SB Projects, както и канадския рап изпълнител Drake като съсобственици.

Двамата се присъединяват към Dan Gilbert, който инвестира в организацията, когато в края на миналата година тя се изразявяше само като марка за облекло. И двамата ще работят като стратегически съветници, а Braun ще се присъедини към борда на директорите на организацията, която има отбори в NA LCS по League of Legends, Fortnite и Clash Royale League.

Финансовите условия на този кръг от финансиране не бяха разкрити, но изявлението на компанията добави, че досега са събрали повече от 25 милиона долара от общото финансиране.

Макар това да бъде първият сериозен инвестиционен ход на Drake в електронните спортове, то той не е непознат в тази индустрия. До голяма степен той е онзи човек, който превърна Tyler "Ninja" Blevins в един от най-влиятелните гейминг личности в Twitch и помогна в неговия възход. През март Ninja и Drake отбелязаха рекорд в Twitch, когато играха заедно Fortnite пред 628 хиляди души.


Есенната колекция дрехи на 100 Thieves

Matt Haag коментира:

"Прекарах десет години от кариерата си в еспорт индустрията, подпомагайки й да израсне и се гордея, че Drake и Scooter стават мои партньори, за да помагат на 100 Thieves да достигне нови висоти. Нашият основен приоритет е да спечелим световни първенства, но нашите амбиции далеч надхвърлят състезанията. С подкрепата на Drake и Scooter заедно ще изградим трайна марка на гърба на съдържанието и облеклото, в които феновете ни се влюбиха. Ще се разгърнем и в още дисциплини, разширявайки обхвата на бизнеса ни за облекло и изграждайки екип от мениджъри от световна класа."

100 Thieves става третата организация в NA LCS, заедно с Team SoloMid и Cloud9, която получава значими инвестиции в последно време. През изминалата седмица Cloud9 получи 50 милиона долара финансиране, завършвайки своя Series B кръг, воден от Valor Equity Partners, за което може да прочетете в друга наша статия.

Scooter Braun коментира:

"С опита, таланта и визията на Matt като професионален геймър, той и екипът му са построили една от най-автентичните марки в постоянно развиващото се гейминг пространство. За нас е чест да се присъединим към семейството на 100 Thieves по време на тази вълнуваща фаза от професионалното им пътешествие. Аз лично съм много развълнуван за 100 Thieves. Това е само началото."

 

Източник: 100 Thieves

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар