Ефирни телевизии ще излъчват BLAST Pro Series и Overwatch League по света
Еспорт

Ефирни телевизии ще излъчват BLAST Pro Series и Overwatch League по света

RFRSH Entertainment сключи споразумение с бразилска телевизионна мрежа, а Blizzard ще предава следващия сезон на Overwatch League по телевизии в Германия, Австрия и Швейцария.

RFRSH Entertainment е сключил ексклузивно споразумение за излъчване на BLAST Pro Series по бразилската телевизионна мрежа Globo TV.

Дългосрочното споразумение ще включва допълнително съдържание, което ще бъде създадено и излъчено през 2019 година в цялата телевизионна мрежа.

Jordi Roig - изпълнителен продуцент на RFRSH Entertainment, обсъди сделката в изявление:

BLAST Pro Series е разработен и проектиран, за да се погрижи не само за най-запалените феновете, но и за по-широката публика. Това е Counter-Strike oт световна класа във формат, предназначен да вълнува и забавлява публиката както на живо, така и пред малките екрани. .

Очакваме BLAST Pro Series в Сао Пауло да постави нови стандарти за развлечения на живо, както на арената, така и на излъчванията, а заедно с Globo, ние сме развълнувани да започнем набор от забавни и образователни формати на съдържание през следващите месеци и години. Затова силно парнтьорство с голяма медия като Globo, е от изключтелна важност за нас.


Astralis спечелиха BLAST Pro Series Lisbon 2018, снимка от HLTV

Серията събития по CS:GO ще имат спирки в Сао Пауло, Бразилия през март, Маями, САЩ през април и Мадрид, Испания през май. RFRSH Entertainment, компанията, която стои зад BLAST Pro Series, също управлява CS:GO отбора Astralis и e част от LEC франчайзът Origen.

Leandro Valentim - ръководител на отдел "Развитие на спорта" в Grupo Globo, коментира:

Много сме горди да обявим партньорството с RFRSH Entertainment за популяризиране, опериране и излъчване на BLAST Pro Series в Бразилия. Това е повече от състезание с най-добрите играчи в света, това е едно вълнуващо забавно шоу. Това ще бъде най-голямото събитие за годината и ще бъде ежегодно.

CS:GO е една от най-играните игри в света, а също и в Бразилия, част от нашата стратегия е да подпомогнем развитието и oкачествяването на състезанията в страната. Искаме да използваме формата на BLAST и турнирите, за да популяризираме бразилските таланти и да организираме местни състезания по CS:GO.


От другата страна на нещата пък Blizzard Entertainment си партнира с германския телевизионен оператор Sport1, за да предава на живо Overwatch League в телевизии в Германия, Австрия и Швейцария.

Двугодишното споразумение ще донесе на платения канал ESports1 предаване на живо от Overwatch League, както и от Overwatch World Cup. Излъчването няма да включва StarCraft 2 или World of Warcraft за разлика от Hearthstone, която също ще бъде включена.

Jamie Pollack - вицепрезидент на Blizzard за бизнес развитие и медийни права, каза следното:

Германия винаги е била най-добрият пазар за игрите на Blizzard и затова е много вълнуващо да работим със Sport1. Да бъдеш част от новия канал перфектно се съгласува с нашата цел да увеличим обсега и да направим Overwatch League и Hearthstone по-достъпни за немските фенове.

Daniel von Busse - главен оперативен директор в Sport1, коментира по този начин:

Със своето силно глобално позициониране като един от най-престижните разработчици и търговци на развлекателен софтуер, Blizzard Entertainment е най-добрия партньор за новия ни канал ESports1. Ние предлагаме три премиум еспорт турнира по ESports1, които ще вълнуват и очароват много фенове.

Новият сезон на Overwatch League стартира на 14 февруари и London Spitfire, победителите в първия сезон, ще имат възможността да защитят своята титла. Към отборите ще се присъединят още осем нови, включително представители от Северна Америка, Азия и Европа.

 

Източници: Esports Insider, Dot Esports

Няма коментари

Напиши коментар