Electronic Arts отваря еспорт студио
Еспорт

Electronic Arts отваря еспорт студио

Electronic Arts обяви официално, че вече разполага със собствено и изцяло изградено студио, от което ще излъчва електронни спортове.

Студиото е вече изградено и се намира в главната сграда на Electronic Arts в Редуд Сити, Калифорния.

EA Broadcast Center е проектиран така, че да е възможно там да се организират турнири и шоута, свързани с електрони спортове, и разполага с пространства, предназначени за интервюта с играчи, място със зелен екран за записване на разнообразно видеосъдържание и други.

Студиото има две основни зали. Едната е доста голяма и в нея има сензорни екрани за анализ, както и места за медии и зрители. Втората е по-малка и е предвидена да бъде като ложа за играчите.

Студиото на EA вече дебютира с излъчването на Madden NFL 19 Challenge - Major турнир от серията Madden Championship Series турнири с общ награден фонд от над 1 милиона долара. Турнирът започна на 15-ти март и приключи на 17-ти, като можеше да се проследи в Twitch, YouTube, Facebook и Mixer. Освен това, неделните мачове можеха да се гледат на живо по телевизионния канал ESPNews.

Electronic Arts в момента има две активни еспорт игри, част от EA Sports марката, а именно Madden и FIFA заглавията. Въпреки това, най-новото им заглавие Apex Legends, което се намира в battle royale жанра, бе пуснато през февруари и вече се играе от над 50 милиона души по цял свят. И то само един месец по-късно. Еспорт организациите вече са се насочили към професионалната сцена на играта и търсят добри играчи, с които да подпишат договори и да ги представляват в предстоящите турнири.

Дали заради естеството на играта, или заради това, че EA са платили много пари на едни от най-известните стриймъри, за да играят играта и да я стриймват в Twitch - никой не знае.

Ninja беше един от няколкото избрани професионалисти с голям брой последователи в социалните мрежи, привлечени от гиганта Electronic Arts Inc, за да играят и популяризират новото им заглавие Apex Legends в първите часове от официалното пускане на играта. Той получи 1 милион долара, за да играе играта. Сумите за останалите стриймъри не са известни, като се знае само, че shroud също е получил пари за това.

Едно е сигурно - тази игра предизвика огромен интерес сред геймърската общност и за момента не изглежда да отстъпва.

EA също така обяви и battle royale режим в Battlefield V играта им, който ще бъде въведен там на 25-ти март. Режимът може да превърне играта в още един претендент за света на електронните спортове.

 

Източник: Esports Observer

Няма коментари

Напиши коментар