ENCE в партньорство с Logitech
Еспорт

ENCE в партньорство с Logitech

И това е само повод да пиша за ENCE. Вероятността да не знаете кои са те, е много малка, но все пак, ако не ги знаете, сега ще ви запозная.

Най-новият партньор на финландската еспорт организация ENCE е Logitech със своята серия периферия Logitech G. Компанията ще предостави на финландците периферия, за да могат да тренират и да се състезават в официалните си мачове с нея.

Mika Kuusisto - главен изпълнителен директор на ENCE, коментира сделката:

Екипът зад ENCE е развълнуван да добави водещият гейминг бранд в бранша като партньор. Logitech G ще помогне на нашите играчи да се справят с работата си още по-добре. Нямаме търпение да започнем работа с тях.

Зад гърба на финландската еспорт организация стоят също и Red Bull, с които сключиха партньорство през януари, както и още няколко компании, сред които ASUS ROG, Telia, Rizk, Jimm’s PC-Store, Wolt, Jimms и Samsung.

Henning Christiansson - еспорт маркетинг мениджър на Logitech, също остави коментар:

Развълнувани сме от това ново партньорство с ENCE. Нашата цел е да помогнем на играчите в организацията да играят най-добрата си игра и очакваме да работим в тясно сътрудничество с всички тях, за да им помогнем да се превърнат в истински еспорт звезди в Северните страни.

Но кои са ENCE и защо съм седнал да отразявам това партньорство?

ENCE е организация, основана през 2013-та година, но станала известна едва наскоро. Организацията изведнъж се сгромоляса на еспорт сцената и показа колко силна и обединена може да бъде финландската сцена.

Едва ли мога да степенувам постиженията им по значимост, защото играчите им се справят отлично в три дисциплини - CS:GO, StarCraft II, PUBG, затова ще изредя последователно постиженията им в тези три игри.

CS:GO състава на ENCE започна да грее ярко още в края на миналата година, когато във финала на StarSeries & i-League CS:GO Season 6 успя да се справи с Vega Squadron, след което спечели още един турнир - DreamHack Open Winter 2018. Дотук добре - това са турнири с добро име и в тях играят доста добри отбори. Но това не е всичко. ENCE се класираха за IEM Katowice 2019 квалификациите, че дори и успяха да ги спечелят. ENCE не беше фаворит, но успя да премине напред към Major-а.


ENCE вдигат трофея на StarSeries & i-League Season 6, снимка от HLTV

Вече с New Challenger Status в IEM Katowice Major 2019, отборът на ENCE продължи да изненадва. Отборът завърши трети в груповата фаза на New Challengers Stage и след това шести в New Legends Stage, с което си осигури място в плейофите, където се изправи срещу трите най-добри отбора в света - Team Liquid, Natus Vincere и Astralis. Е, финландците не успяха да спечелят финала на Major-а срещу Astralis, но изиграха два наистина впечатляващи мача срещу Liquid и Na`Vi.

На StarCraft II сцената ENCE могат да се похвалят, че за тях играе единствения некорейски играч - Joona "Serral" Sotala, който някога е успявал да се класира за финалите на WCS и да ги спечели. Става въпрос за WCS изданието миналата година. И то срещу корейски играч, а както знаем, корейците в SC2 не са шега работа!

Друг значим факт за Serral е, че е единственият играч въобще, който е успял да спечели всички WCS турнири, провели се през една от годините. Ето още един fun fact - той, както и Nerchio, са единствените играчи, които са се класирали през европейските квалификации за всичките четири WCS турнира през 2017-та.

На PUBG сцената ENCE също не играят слабо. PUBG съставът им е основан едва преди един месец, а само преди една седмица момчетата успяха да спечелят първата фаза от PUBG Europe League 2019, с което се класираха за FACEIT Global Summit - първото глобално PUBG събитие за 2019-та от професионалния цикъл на играта. След два дни ще видим как ще се справят и там.

ENCE определено имат истински звезди в редиците си!

 

Източник: ENCE

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар
Tags