ESL и DreamHack сключиха сделка с телевизия в Дания
Еспорт

ESL и DreamHack сключиха сделка с телевизия в Дания

Собствениците Modern Times Group на ESL и DreamHack подписаха договор за медийни права с базираната в Дания телевизионна мрежа TV 2, за да излъчат Counter-Strike: Global Offensive турнири през 2019 г.

Като част от сделката, TV 2 ZULU и услугата TV 2 PLAY при поискване ще предават на живо събитията на ESL и DreamHack, включително IEM Katowice Major 2019, което ще се проведе в Полша от края на февруари до началото на март. Броят на събитията, които ще бъдат излъчвани, не беше разкрит, но в изявлението се казва, че повече от 700 часа съдържание ще бъдат предоставени на платформите на TV 2.

По-рано тази година TV 2 обяви сделка за излъчване на четири от събитията на BLAST Pro Series на RFRSH Entertainment по CS:GO и според изявление телевизионната мрежа е отбелязала забележителен ръст на броя зрители във възрастовата група между 15 и 40 години по време на трите събития, които са били предавани на живо досега.

Ръководителят на спорта Frederik Lauesen в TV 2 каза:

Електронните спортове за TV 2 ZULU имат потенциала да се превърнат в това, което Tour de France е за TV 2 - първокласни събития, които публиката обича и очаква. Точно както с традиционните спортове, TV 2 ще покрива турнирите по електронни спортове в съответствие с най-високите стандарти и ще предложи по-отблизо сцената на тези огромни международни събития.

За MTG дейността по отдаване на права за медийно излъчване не опира само до играта Counter-Strike: Global Offensive. През октомври DreamHack се присъедини към Discovery Networks Denmark и Danish Superliga, за да се създаде национална лига по FIFA за електронни спортове, която започна още през ноември.

Лигата ще включва награден фонд от 50 000 долара и участието в нея ще дава точки за FIFA eWorld Cup - първият турнир, организиран от FIFA и Electronic Sports. FIFA eWorld Cup ще бъде с общ награден фонд от 250 000 долара.

"Някои от най-големите клубове в Дания вече са навлезли в еспорт средите, докато за други това предстои да бъде едно ново и вълнуващо преживяване. Съответно, ние сме много щастливи да имаме подкрепата на DreamHack, които имат дългогодишен опит в организацията на международни еспорт турнири", каза Claus Thomsen, който е президент на Суперлигата.

Повече за това може да прочетете в тази статия.

 

Източник: DreamHack

Няма коментари

Напиши коментар