ESL и Facebook удължават своето партньорство, но то вече не е ексклузивно
Еспорт

ESL и Facebook удължават своето партньорство, но то вече не е ексклузивно

Организаторът на събития и продуцентска компания Electronic Sports League и Facebook Gaming удължиха своето партньорство.

Партньорството, за разлика от миналия път, вече няма да бъде напълно ексклузивно към Facebook, а ще даде възможност на ESL да предават част от своето еспорт съдържание и по други платформи. Сделката включва следните събития на ESL, с коментар на английски език: Intel Extreme Masters (IEM) и ESL One, както и ESL Pro League.

Не забравяйте, че HaveFun TV е екзклузивен партньор на ESL за България и ние предаваме почти всички техни събития с коментар на български език в Twitch канала ни, като тази година първото събитие, което ще покрием, ще бъде IEM Katowice Major 2019, започвайки от днес в 14:00 часа.

Ralf Reichert - помощник главен изпълнителен директор в ESL, коментира партньорството така:

ESL обединява глобална общност от еспорт почитатели и има за цел да достави невероятно еспорт преживяване за публиката по света както онлайн, така и чрез мащабни събития на живо. ESL ще предостави множество възможности, чрез които феновете ще могат да изживеят нашите водещи турнири онлайн - включително завръщане към Facebook Gaming платформата, за да продължим да създаваме съдържание към бързо разрастващата се аудитория.

През януари миналата година WESA и ESL влязоха в партньорство с Facebook, където социалната платформа получи ексклузивните права да се излъчват ESL One и ESL Pro League турнирите именно там и никъде другаде.


Astralis спечелиха ESL Grand Slam, снимка от ESL

Leo Olebe - глобален директор на партньорствата за игри във Facebook, също коментира партньорството:

Удължавайки партньорството си с ESL и включвайки всички техни глобални еспорт турнири е начин да задоволим нарастващия апетит към гледането на гейминг съдържание във Facebook. Предоставяйки на ESL феновете начин да гледат електронни спортове на различни платформи е нещо, от което общността се интересува и това е голяма причина, поради която цялото съдържание за 2019 ще се излъчва навсякъде, където ESL си избере да го предава. Ще продължим да слушаме и да откликваме на обратната връзка от геймърите, работейки заедно в изграждането на световната гейминг общност.

Тази сделка със сигурност ще задоволи много по-широка аудитория от почитателите на електронните спортове. Някои хора не бяха прекалено запалени по ексклузивността във Facebook, а за онези, които бяха, те все още могат да използват социалната платформа, за да се насладят на еспорт съдържанието на ESL. Това изглежда като печеливша сделка и за двете страни.

 

Източник: ESL

Свързани страници

Виж всички
CS:GO
IEM Katowice Major по HaveFun TV

Няма коментари

Напиши коментар