ESL приветства UEFA ветеран в борда на директорите си
Еспорт

ESL приветства UEFA ветеран в борда на директорите си

Томас Шмид, който е ръководил продажбите на медийни права на Шампионската лига на UEFA повече от десетилетие, се присъединява към борда на директорите на Electronic Sports League (ESL).

Turtle Entertainment - оператор на Electronic Sports League (ESL) бранда, приветства Томас Шмид в своя борд на директорите като неизпълнителен член. Специалист по маркетинг, специалист по медийни права, Шмид ще предостави експертни съвети за създаването и предоставянето на покритие и спонсорски решения за спортни лиги и турнири на ESL.

От 2002 г. насам Шмид е директор на телевизионни и медийни права за TEAM Marketing AG - търговска агенция с пълен набор от услуги. TEAM беше създадена заедно със Шампионската лига на UEFA през 1991 г., за да продава правата на европейското футболно състезание. Смята се, че агенцията е заработила 37 милиарда евро от общия си доход само от Шампионската лига. Шмид отговаря за продажбите на права за излъчване както за UEFA Шампионска лига, така и за UEFA Лига Европа.

Turtle Entertainment е собственост мажоритарно на Modern Times Group (MTG) - шведска медийна компания, която също притежава изцяло DreamHack. През септември MTG увеличи дела си в Turtle Entertainment с 8.44%, до 82.48%, за още 17 милиона долара (повече за това прочетете тук).

Президентът и изпълнителен директор Jørgen Madsen Lindemann на MTG казва следното:

"От 16 години Томас непрекъснато повишава стандарта на разпространение и маркетинг на Шампионската лига на UEFA и като вече наш дългогодишен медиен партньор, той споделя нашата визия за предоставяне на висококачествено съдържание и изграждане на специализирано международно сътрудничество. Томас ще допълни широкия набор от компетенции на MTG, които са необходими, за да стимулира по-нататъшното развитие на еспорт индустрията, като същевременно създава дългосрочна стойност."

MTG работи със Шмид през последните осем години за придобиване на права за клубни състезания на UEFA, които се основават на добре организирано и марково състезание, предназначено да отговори на нуждите на спонсорите и притежателите на медийни права. Последният включва както телевизионни, така и дигитални платформи, като Amazon смята да предложи в следващия кръг.

Говорителят на MTG коментира:

"Това е изключително здрав медиен продукт, който има последователен график, живи събития и онлайн състезания, съчетани с обширен брандинг и спонсорско съдържание. Томас е един от архитектите зад цялата тази инфраструктура и електронните спортове днес търсят същите възможности, каквито футболната индустрия имаше още в началото на 90-те години. Той има изключително адекватен опит не само за ESL, но и за електронните спортове като индустрия."

 

Източник: MTG

Свързани страници

Виж всички
Dota 2
Virtus.pro спечелиха Autumn Brawl
League of Legends
Как LoL Worlds промени целия еспорт
Еспорт
Бивш NBA играч става съветник в Gen.G

Няма коментари

Напиши коментар