ESPN организира серия от еспорт събития
Еспорт

ESPN организира серия от еспорт събития

Стартираме с два Apex Legends турнира. 

ESPN е на път да разшири еспорт стратегията и портфолиото си, и то по какъв начин! Беше създаден бранда EXP за еспорт турнири. Компанията ще стартира EXP еспорт серии, които да доведат състезателният гейминг на събитията им. Въпросните турнири ще включват редица игри, като ще има професионални формати както и про-ам формат. Разбира се, ще можете да гледате турнирите онлайн, като ще има малко забавяне, което е нещо нормално. От ESPN ще има и шоу, в което ще можете да видите най-интересното от срещите. Въпросните стриймове и предаването ще имат място в ABC и ESPN. 

Първото събитие от новия проект ще бъде съвсем скоро. То ще представлява про-ам Apex Legends събитие, което ще се проведе около 11 юли. Мястото е The 2019 ESPYS в Лос Анджелис, както и на X Games Minneapolis.

За ESPN определено не е нещо ново да отразяват еспорт събития, но подобни серии покачват всичко на по-горно ниво. Освен събитието, свързано с Apex Legends, в бъдеще се предвижда да бъдат включени турнири и в други еспорт дисциплини. Все още нямаме по-конкретна информация кои ще бъдат те. Очакваме още новини по темата съвсем скоро. 

Въпреки че е голяма стъпка, подобен проект бе очакван, тъй като от известно време медията обръща все по-голямо внимание на еспортовете. Помните, че стотици часове на живо от Overwatch League бяха излъчени в мрежата на ESPN и ESPN2. Медията отразява и повечето важни еспорт новини.

С интерес ще следим темата и както обикновено ще ви информираме за по-важните новини около нея. Още новини от света на еспорта можете да намерите тук

Източници: ESPN, dotesports

Няма коментари

Напиши коментар
Tags