Excel Esports вече има тренировъчен център в Twickenham Stadium
Еспорт

Excel Esports вече има тренировъчен център в Twickenham Stadium

Английската еспорт организация Excel Esports вече откри своята тренировъчна база в стадиона за ръгби на Туикенам във Великобритания.

Предполагам помните, че през януари писахме за това, че организацията планира да създаде свой тренировъчен център във вътрешността на стадион за ръгби в Лондон, Великобритания. Е, центърът вече е факт!

Английската организация сключи стратегическо сътрудничество с Twickenham Stadium, което позволява отбора им да пребивава там. XLHQ ще се нарича разделението в стадиона, отделено за еспорт организацията. Продължителността на въпростното сътрудничествто помежду им ще бъде 5 години.

С капацитет от 82 000 места, Twickenham Stadium "е най-голямото отделено място за ръгби в света" и редовно стадионът е домакин на най-различни видове събития, като концерти и конференции.

Kieran Holmes-Darby - управляващ директор на Excel Esports, коментира:

Вече повече от година обсъждаме стратегически инициативи, свързани с електронните спортове, с екипа на стадиона в Туикенам. След като екипът им вече се е занимавал с някои фантастични еспорт събития, следващата логична стъпка за тях е да имат официален еспорт отбор, който да се помещава при тях. Имаме множество проекти, които можем да създадем от този съюз помежду ни и очакваме с нетърпение да ги реализираме.

Разделянето на помещенията за тренировки и лично пространство е жизненоважен компонент, част от нашия подход, който ни отличава от много други еспорт организации в Европа. Осъществявайки това съоръжение в стадиона, ни дава възможност да разговаряме с най-различни експерти извън еспорт индустрията, както и ни дава значителна легитимност пред тях.

За нас е много важно да спечелим доверието в по-широка аудитория от хора. Също така, работата с екипа на стадион Туикенам ни помага да натрупаме по-голям търговски опит. Това сътрудничество ще разшири нашето търговско предлагане.

Преди организацията е била известна като "exceL Esports", а сега тя е ребрандирана на Excel Esports (разликата е в първата и последната буква на думата "excel"), като името се изписва с големи букви, когато става въпрос за лого на организацията. Този ход беше предприет, когато стана ясно, че Excel Esports ще стане част от пролетния сезон на LEC по League of Legends. Тогава организацията пусна на пазара и нова продукция облекло със своята марка заедно с компанията Raven, която се занимава с производство и продажба на такива неща.

Цялото видео, с което организацията обяви своето сътрудничество, може да изгледате от тук:

Excel Esports в момента разполага с отбори по следните еспорт дисциплини - League of Legends, Hearthstone и World of Warcraft.

 

Източник: The Esports Observer

Няма коментари

Напиши коментар