Fnatic с 19 милиона долара инвестиция
Еспорт

Fnatic с 19 милиона долара инвестиция

"Това е ключов момент в еволюцията на Fnatic", заяви главният изпълнителен директор на Fnatic.

Базираната в Лондон, Великобритания еспорт организация Fnatic си подсигури 19 милиона долара от първи инвестиционен рунд.

Предприемачът и основател на руската социална мрежа VK Lev Leviev от LVL1 Group водеше инвестиционния рунд. Останалите инвеститори са Beringea, Blackpine, Unbound и Joi Ito.

Fnatic планира да използва средствата за "засилване на участието си в най-големите лиги", визирайки своето участие в League of Legends European Championship (LEC).

Организацията също така планира да разшири своята линия от предлагана геймърска периферия с нови аудио продукти. Освен това, Fnatic ще увеличи своето присъствие на международно ниво и ще нанесе промени в структурата на компанията, за да я подготви за по-нататъшен ръстеж в Северна Америка и Азия.

Lev Leviev - член на борда на директорите във Fnatic, коментира следното:

Електронните спортове са бъдещето на развлеченията, както и една от най-динамичните и вълнуващи нови индустрии в момента. Fnatic се утвърди като движеща сила както на състезателната сцена, така и като глобален бизнес в електронните спортове. Радвам се да бъда част от следващата страница от историята им.


Fnatic по League of Legends спечели EU LCS Summer Split 2018, снимка от Riot Games

Освен новото финансиране в организацията, Fnatic ще направи редица промени в ръководството си.

Nick Fry (бивш главен изпълнителен директор на Mercedes AMG F1) вече е председател на Fnatic. От февруари 2018-та е служил също и като ръководител на екипа в областта на търговския растеж. Освен него, сега Glen Calvert (предприемач и основател на рекламната технологична компания Affectv) е главен оперативен директор на Fnatic. Основателят на Fnatic и бивш председател Sam Mathews, възвърна предишната си роля като главен изпълнителен директор на Fnatic.

Ето и какво каза Sam Mathews:

Това е ключов момент в еволюцията на Fnatic. Невероятно съм горд от това, което сме постигнали през последните 15 години и сега е моментът да градим върху тази здрава основа, за да реализираме нашата визия да бъдем водещата глобална марка в сферата на електронните спортове. Имайки такива висококачествени инвеститори говори за потенциала, който виждат във Fnatic и нашето бъдеще.

Понастоящем еспорт организацията Fnatic разполага с отбори по Clash Royale, CS:GO, Dota 2, FIFA 19, Fortnite, League of Legends, Rainbow Six: Siege, Rules of Survival и Street Fighter V.

 

Източник: Esports Observer

Няма коментари

Напиши коментар
Tags