Forbes: 30 Under 30 с гейминг категория
Еспорт

Forbes: 30 Under 30 с гейминг категория

30 под 30 на Forbes е най-голямата и най-престижна селекция от млади глобални лидери. Проектът се простира на три континента и включва международна част 30 under 30 за САЩ и Европа, както и локални селекции в много страни.

Проектът стартира през 2011-та и в първото издание са избрани 30 влиятелни фигури от 20 различни индустрии като признание за техните постижения и принос в развитието на сферата. Една от тези индустрии е именно тази на електронните игри, където място намират 30 от най-важните и влиятелни имена в света.


Бившият професионален Halo играч Tyler "Ninja" Blevins, превърнал се в един от най-известните стриймъри на глобално ниво, има място в списъка. Нещо, което не ни изненадва, предвид огромния му успех в Twitch и развитието му като онлайн персона.

"Ninja е най-следваният геймър в стрийминг платформата Twitch, с 12 милиона последователя. Тази година той счупи рекорда на Twitch на канал с най-голям брой зрители едновременно, достигайки 600 000 зрители, гледащи го по едно и също време. Той също така взе титлата в първия Fortnite турнир, организиран от Epic Games, както и успя да стигне до спонсорство от Red Bull."

Друго интересно покрай него е това, че на форума The Game Awards е победител в две от три категории, в които е номиниран. Това са Streamer of the Year (победител), Esports Personality of the Year (победител), Content Creator of the Year (номиниран, победителят в момента на писане на статията все още не е обявен).


В списъка с 30 личности можем да намерим и доста еспорт атлети, като например младия американец Jacky "Stewie2K" Yip, който играе в CS:GO отбора MIBR:

"Един от най-разпознаваемите северноамерикански играчи в CS:GO - Stewie2K, който донесе първата Major титла за своя регион с победата на Cloud9 в ELEAGUE: Boston Major през януари. След това се премести в отбора MIBR продължи да блести ярко, завършвайки на първо място в ZOTAC Cup Masters през август."


League of Legends играчът Yilian "Doublelift" Peng, който играе за Team Liquid:

"Считан за един от най-добрите американски League of Legends играчи, Doublelift играе ролята на Marksman в Team Liquid. Известен както с уменията си, така и със своята горделивост, Peng е спечелил пет шампионата в Северна Америка и е достигнал половин милион фена в YouTube и 800 000 в Twitter."


И дори Dota 2 играчът Johan "n0tail" Sundstein - играч и основател на отбор OG:

"Не просто съосновател на еспорт отбора OG, n0tail поведе своя Dota 2 отбор към първото място на The International 8 през август, гарантирайки на съотборниците си 11 милиона долара печалба. Отборът му също така е спонсориран от Red Bull."


Част от останалите атлети от новото време са Lauren "Goddess" Williams от Cloud9 отбора в Rainbow Six: Siege, Jason "Mew2King" Zimmerman играчът от отбора на Most Valuable Gaming в Super Smash Bros. и други фигури, които отговарят за цели организации, компании, проекти в тях и т.н.

Пълният списък може да откриете в сайта на Forbes.

Няма коментари

Напиши коментар