Full Sail University отваря своя собствена зала за електронни спортове
Еспорт

Full Sail University отваря своя собствена зала за електронни спортове

Залата ще се нарича The Fortress и направата й ще струва цели 6 милиона долара.

Университетът твърди, че The Fortress ще бъде най-голямата зала на електронни спортове, изградена в район на университет в САЩ. Капацитетът на залата ще бъде 500 души с възможност да поддържа до 100 играчи, играещи едновременно.

Строителството започна още миналата година през юни месец, като официалното обявяване на залата беше направено същата година през октомври. В това прессъобщение от университета заявиха, че искат да направят залата не само като главен център на техните студентски еспорт отбори, наречени Armada (понеже се състезават по различни дисциплини - League of Legends, SMITE, Overwatch, Rocket League, Smash Brothers, Dragon Ball FighterZ и други), но и като място за стриймване на живо и провеждане на събития извън еспорт сферата, като например… състезания с дронове. Както и да го разбирате това.

Sari Kitelyn - директор "Развитие на проекти" във Full Sail, каза следното:

Това е шанс за студентите да учат практически. Това е място, на което общността се свързва с индустрията. Били сме дом на толкова много видове дейности, свързани с електронните спортове и сега искаме да спомогнем за издигането на Централна Флорида, като осигурим постоянно място, за да сме сигурни, че всеки може да види и осъзнае, че това е мястото за електронни спортове в района.

Full Sail се опитва да превърне град Орландо в главен център за гейминг индустрията и електронните спортове. С многобройни разработчици и стартиращи компании, Full Sail иска да изгради цяла екосистема, която да изгражда и поддържа електронните спортове.

С откриването на The Fortress, Full Sail се надява да привлече професионални лиги и студентски турнири. Ако успеят, те биха могли да продължат да надграждат успеха, който градът е имал в миналото, организирайки национални, олимпийски и любителски спортни състезания.

Страхотно е да виждаме все повече и повече установяване на цели места за електронни спортове в Северна Америка, а изграждането на студентска екосистема е важно за устойчивостта на аматьорските отбори и играчи. Електронните спортове, ставайки част от Олимпийските игри в следващите години, ще превърнат залата на Full Sail като една неразделна част от ключовите места, където хората ще могат да се събират, а университета ще получава само дивиденти от това.

 

Източник: Esports Insider

Няма коментари

Напиши коментар