G2 Esports добавя бивши NFL и Red Bull директори към екипа си
Еспорт

G2 Esports добавя бивши NFL и Red Bull директори към екипа си

G2 Esports - една от водещите еспорт организации, базирани в Германия, приветства нови двама души в своя борд.

Lindsey Eckhouse ще заеме позицията на търговски директор, а Sabrina Raith - мениджър партньорства. Двете нови попълнения в G2 Esports идват от старши позиции в National Football League (NFL) и съответно Red Bull.

G2 Esports ще се надява да осигури нови стратегически партньорства, както и да разшири текущите си отношения с настоящите партньори на организацията.

Lindsey Eckhouse, която ще започне да работи като търговски директор в G2 Esports, е прекарала повече от 6 години в управлението и воденето на международни търговски партньорства за NFL като Директор на партньорствата и Международен търговски и маркетинг мениджър.

Тя коментира:

Въпреки че през последните няколко години работя на пазара на традиционните спортове, човек не може да не забележи същественото въздействие и растеж, които електронните спортове имат. Много съм развълнувана, че мога да донеса своите знания и умения в изграждането на партньорства в тази бързо нарастваща индустрия и то в организация като G2 Esports. Бях толкова впечатлена от визията и успеха на организацията, както от гледна точка на бизнеса, така и от конкурентната, така че това да се присъединя към компанията е напълно ясен избор.


Второ място за G2 Esports на PLG Grand Slam 2018, снимка от HLTV

Второто назначение в G2 Esports е Sabrina Ratih. Тя има 12-годишен опит в партньорства, маркетинг и спорт в различни индустрии. Преди посвещаването си към еспорт индустрията, тя е прекарала повече от пет години в различни партньорски позиции в Red Bull.

Тя коментира:

Когато имате голяма страст към това да създавате нови и нови партньорства, просто няма как да заобиколите еспорт индустрията. Това е най-бързо развиващия се глобален спорт и определено е доста динамичен. Освен успеха на организацията в тази индустрия, аз обичам фокуса на G2 Esports върху развлеченията.

Carlos "ocelote" Rodriguez - главен изпълнителен директор на G2 Esports, също даде своя коментар по двете нови назначения:

От жизненоважно значение за бъдещето на G2 Esports, както и за електронните спортове като цяло, е това, че ние продължаваме да внасяме най-добрите таланти от други индустрии, за да развиваме еспорт бизнеса. Аз съм развълнуван, че те се присъединиха към нас, не само като най-добри в своите области, но и за да наложат по-силна женска позиция в управленския ни екип. С техните умения, знания и стремеж можем да постигнем много нови партньорства, които да бъдат от полза за всички ни.

 

Източник: Esports Insider

Няма коментари

Напиши коментар