G2 Esports получи 17 милиона долара финансиране
Еспорт

G2 Esports получи 17 милиона долара финансиране

Средствата ще бъдат използвани за разширяване на отборите, както и такса за участие в LEC.

Общата сума, която организацията е получила досега от финансиране, е малко над 26 милиона долара.

Финансирането се ръководи от редица инвестиционни групи, базирани в Ню Йорк, включително Seal Rock Partners, Parkwood Corporation и Everblue Management, както и редица технологични и спортни предприемачи, включително съоснователят и президент на Yext Brian Distelburger, основателят на Doodle Myke Naef, както и президента на Topgolf Media YuChiang Cheng.

Финансирането беше осъществено с помощта на базираната също в Ню Йорк бутикова инвестиционна банка Inner Circle Sports, която се фокусира върху спортната индустрия.

Carlos "ocelote" Rodriguez - главен изпълнителен директор на G2 Esports, коментира сделката:

Подкрепата от тази изтъкната група бизнес лидери е свидетелство за бъдещия растеж на тази организация. След невероятно успешна 2018-та година G2 удвоява своя растеж международно и продължава да инвестира в създаването на съдържание от световно ниво.

Основана от Carlos Rodriguez и еспорт ветерана Jens Hilgers през 2014-та, за това време отборите на G2 Esports са извоювали множество трофеи на организацията, включително League of Legends отборът им, който понастоящем се намира на първо място в пролетния сезон на League of Legends European Championship (LEC).

Организацията наскоро сключи партньорство с еспорт платформата за обучения и управление Esport-Management, в допълнение към влизането в еспорт риалити шоуто с платежна компания paysafecard. Миналия месец компанията нае бившия изпълнителен директор на NFL Lindsey Eckhouse и бившия директор на Red Bull Sabrina Ratih, които заедно отидоха в екипа за управление на партньорствата на организацията.

Lindsey Eckhouse започна работа като търговски директор в G2 Esports. Преди това прекарала повече от 6 години в управлението и воденето на международни търговски партньорства за NFL като директор на партньорствата и международен търговски и маркетинг мениджър.

Sabrina Ratih има 12-годишен опит в партньорства, маркетинг и спорт в различни индустрии. Преди посвещаването си към еспорт индустрията, тя е прекарала повече от 5 години в различни партньорски позиции в Red Bull.

Повече за тях може да научите в следната статия.

Brian Distelburger - съосновател и президент на Yext, каза следното:

G2 Esports е добре позиционирана компания с потенциал за експоненциален растеж. Вярваме в екипа и сме развълнувани да бъдем част от продължаващата динамика на G2 Esports и международното й разширяване.

 

Източник: G2 Esports

Няма коментари

Напиши коментар
Tags