Gfinity ще организират CWL London 2019 през май
Еспорт

Gfinity ще организират CWL London 2019 през май

Турнирният еспорт организатор Gfinity ще бъде домакин на наскоро обявеното CWL London 2019 събитие по Call of Duty.

Събитието по Call of Duty: Black Ops 4 ще се състои в столицата на Великобритания, в залата Copper Box Arena, от 3-ти до 5-ти май тази година. Залата е с капацитет от 7 500 седящи места.

В CWL London 2019 участие ще вземат общо 16 професионални отбора, които ще играят един срещу друг за част от 325 хиляди долара награден фонд. Заедно с този турнир, ще се проведе и аматьорски такъв, който ще включва собствен формат, 128 отбора и награден фонд от 75 хиляди долара.

Garry Cook - изпълнителен председател на Gfinity, коментира следното:

През май Лондон ще се превърне във фокус за света на геймърите. Gfinity ще покаже шоу и ще предостави изживяване, което ще развълнува световната еспорт общност за играта Call of Duty. Познаваме играчите, феновете и страстта, която те ще донесат със себе си в Copper Box Arena.

Сезон 2019 на Call of Duty World League стартира още през декември 2018-та с CWL Las Vegas Open събитието, където OpTic Gaming станаха шампиони и си подсигуриха 100 хиляди долара, както и 25 000 Pro точки. На второ място завършиха eUnited, които си спечелиха 60 хиляди долара, както и 15 000 Pro точки, а трети стана отбора на Splyce. Най-полезен играч в турнира беше Dashy от OpTic Gaming.

Следващото събитие в професионалния цикъл на играта е CWL Fort Worth, което ще се проведе от 15-ти до 17-ти март, а чак след това ще станем свидетели и на CWL London от 3-ти до 5-ти май. Последното за сезона ще бъде CWL Anaheim от 14-ти до 16-ти юни, а след него ще се проведе Call of Duty World League Championship 2019 с награден фонд от 2 милиона долара през август.

За Gfinity това ще бъде първото важно Call of Duty събитие от 2016-та година насам, като досега те са се занимавали с много други заглавия и лиги. Освен CWL събитието в Лондон, им предстои да бъдат домакин също и на ePremier League по FIFA.

 

Източник: Gfinity

Свързани страници

Виж всички
Apex Legends
NRG ще наемат Apex Legends играчи
Еспорт
Coca-Cola в партньорство с Activision Blizzard

Няма коментари

Напиши коментар