Градският съвет на Катовице ще поддържа IEM до 2023-та
Еспорт

Градският съвет на Катовице ще поддържа IEM до 2023-та

Катовице възнамерява активно да подкрепя събитията Intel Extreme Masters за следващите пет години.

Градският съвет в Катовице, Полша, гласува в полза на акт, който обявява желанието на града "съвместно да организира и популяризира" световния шампионат Intel Extreme Masters (IEM).

IEM Katowice е събитие, включващо много игри и управлявано от Electronic Sports League (ESL), поставило своето начало през 2014 г. Оттогава събитието се е превърнало в домакин на един от най-големите турнири в света. Тази година, само между IEM Katowice и ESL One събитията, градът стана домакин на над 169 000 посетители, което е с мъничко по-малко от броя посетители през миналата година - тогава те бяха 173 000.

Сделката, която в момента Катовице има с ESL, ще приключи малко след IEM събитието през 2019-та. В стремежа си градът да задържи събитието при тях, е отпуснал 3 милиона евро, които ще бъдат използвани за промоция на IEM Katowice през следващите пет години. Част от тези пари (малко над 500 000 евро) ще отидат и за събитието през 2019 година.

Очаква се през следващата година да се организира най-голямото IEM събитие досега. През юли Valve - разработчикът на играта CS:GO, заяви, че IEM Katowice 2019 ще бъде домакин на първия Major турнир по CS:GO за годината. Major турнирите са най-важните турнири за професионалната CS:GO сцена, като само два турнира получават такава важност на годишна база. Освен това, всеки Major турнир получава награден фонд от 1 милион долара директно от Valve. Това ще бъде първото събитие на IEM, което ще получи Major статус, както и първият Major на ESL от 2016 г. насам.

 

Източник: The Esports Observer

Няма коментари

Напиши коментар