Какво става с H1Z1 Pro League?
Еспорт

Какво става с H1Z1 Pro League?

Заформи се страхотна драма, след като H1Z1 esports league беше спряна по средата на първия си сезон.

Официалната Pro лига на H1Z1 приключва преждевременно по средата на сезон 1, около шест месеца след старта си.

Разбра се, че втори сезон няма да има и че всички отбори и играчи са били освободени от задълженията си към лигата. ESPN публикува репортаж, който твърди, че не са изплатени суми, дължими от лигата на участниците. 15 отбора трябваше да разделят 6 милиона долара, като се полагат по 200 хиляди долара на сплит. Парите тряваше да бъдат получени до 28 юли, а втория сплит да започне на 15 септември. Отборите все още не са получили въпросните средства и не се знае какво ще се случи с тях.

Въпреки че H1Z1 щурмува battle royale режима с всички сили през 2016 с помощта на Brendan "PlayerUnknown" Greene, тя все още не може да се наложи и е смачквана по статистики от PlayerUnknown's Battlegrounds и Fortnite Battle Royale.

Steam Charts ни показва, че играта има 31 263 играчи за месец октомври 2017. За октомври 2018 те са 2 454. След като играта стана безплатна, играчите се вдигнаха до 13 000 в същия месец, но в момента са по-малко от половината на това число, дори след пускането на H1Z1 Pro League през април. След този скандал сигурно ще останат още по-малко.

Във Фейсбук лигата беше гледана от 7 900 човека, което на фона на другите заглавия от жанра е меко казано ужасно.

Председателят на Twin Galaxies Jace Hall каза, че все още се работи по изплащането на стипендиите.

Ето и видео отговор по случая:

Това вреди сериозно на еспорта и особено на играта, която ще понесе тези последствия. Това са неща, които не бива да се случват, независимо от причината. Затова трябва да има резервен план. Представете си да се беше случило с CS:GO или League of Legends. Обществото щеше да ги разпъне на кръст, а какво ще се случи с отборите? Надяваме се тази драма да бъде решена бързо и всеки да получи заслуженото или поне това, което е описано в договорите.

Източник:  Polygon

Свързани страници

Виж всички
Console
H1Z1 най-накрая и за PlayStation
PUBG
Super League EU PUBG Invitational от OGN
Култура
TwitchCon за първи път в Европа

Няма коментари

Напиши коментар