Имат ли допирни точки електронните и традиционните спортове?
Еспорт

Имат ли допирни точки електронните и традиционните спортове?

Има много неща, които електронните спортове могат да предложат на традиционните.

Отговорът е да! 

Едно от нещата, които традиционните спортове могат да взаимстват от електронните е показването на допълнителна и по-подробна информация, вместо само традиционни статистики, като например (за футбола конкретно) отбелязани голове, голмайстори и картони.

Тази и още други теми бяха обсъдени на индустриалния еспорт панел на Nielsen и ONE Championship като част от събитието "Какво следва в световните спортове" в Marina Bay Sands миналата седмица.

Панелът включваше Silviu Stroie - главен изпълнителен директор на PGL, Yassine Jaada - главен игрален директор на PSG Esports и Allen Hsu - регионален директор на Garena за стратегически партньорства и еспорт. Хост беше Ryan Huang - продуцент и водещ на радио Money FM 89.3.

Silviu Stroie посочи колко важни са статистиките за електронните спортове, като продукциите на различните турнири често показват детайлна статистика за всеки играч или отбор. Той също така прогнозира, че това скоро може да стане също толкова широко разпространено в традиционните спортове с по-подробни данни, а не само основна информация, като например отбелязани голове.

Еспорт аудиторията е свикнала с количеството данни, което се показва на екрана по всяко време. От натрупано злато до средно време за закупуване на конкретен предмет що се касае до MOBA дисциплините (Dota 2, League of Legends, SMITE и други), или например точност с конкретно оръжие или процент на успеваемост с различни оръжия, ако става дума за шутър дисциплини (CS:GO, Call of Duty, PUBG и други).

Yassine Jaada се съгласи, че има все повече и повече допирни точки между традиционните спортове и електронните. Той сподели, че почти всички футболисти на PSG също играят игри. Също така намекна, че футболният отбор на PSG и еспорт отборите на клуба могат да участват в едни и същи събития в бъдеще.

Allen Hsu обсъди популярността на електронните спортове, като се позова на наскоро завършилия Free Fire World Cup (Free Fire е мобилна игра) турнир, за който той каза, че засега държи рекорда за най-висока онлайн аудитория за еспорт събитие на живо, предавано в YouTube. Повече от 1 милион души от цял свят са гледали събитието онлайн. Той допълни, че популярността на събитието е показала, че зрителите виждат глада и стремежа към победа, които професионалните еспорт атлети имат. Нещо, което също присъства в атлетите от традиционните спортове.

 

Източник: ONE Esports

Няма коментари

Напиши коментар