Immortals получи 30 милиона долара
Еспорт

Immortals получи 30 милиона долара

Бразилската еспорт организация Immortals получи 30 милиона долара финансиране и заяви, че предстои да преименува холдинговата си компания.

Заедно с това, ще последват и промени в борда на директорите, включително и оттегляне от управленския пост на основателя Noah Whinston.

В този рунд на финансиране се виждат имена както на стари инвеститори - AEG, Lionsgate, Milken Family, Steve Kaplan и Meg Whitman, така и на нови инвеститори - John Griffin, March Capital Partners и други.

Холдингът на Immortals вече ще се нарича Immortals Gaming Club (IGC). Наскоро компанията придоби най-голямата платформа за CS:GO в Бразилия - Gamers Club. Компанията притежава еспорт марките Immortals, MIBR и Los Angeles Valiant.

Ari Segal - главният изпълнителен директор на IGC, казва, че тези 30 милиона ще се използват за доплащане на франчайз слота за Los Angeles Valiant в Overwatch League, за разгръщане на платформата Gamers Club, както и за намиране на нови възможности на пазара.


CS:GO отборът на Immortals по време на PGL Major Krakow 2017, снимка от HLTV

Ari Segal - главен изпълнителен директор на Immortals Gaming Club, каза следното:

Обединяването на водещата платформа Gamers Club и нашата основна еспорт дейност е важна и вълнуваща стъпка, която ще даде възможност на Immortals Gaming Club да се превърне във вертикално интегрирана, наистина глобална еспорт и гейминг организация.

Тази инвестиция бележи важен етап в еволюцията на нашата организация и укрепва нашата амбиция да изградим отличителна, най-добра в класа си еспорт и гейминг организация.

IGC ще съдържа два различни бизнеса - платформата Gamers Club, която ще продължи да работи като главен център за CS:GO в Бразилия, като в бъдеще ще включва поддръжка на други игри и държави, както и компанията IGC Esports, която ще отговаря за цялостната еспорт дейност на IGC - отборите Immortals, Los Angeles Valiant и MIBR.

Придобиването на Gamers Club бележи сериозен интерес за IGC в Бразилия, особено след като компанията съживи марката MIBR през юни 2018-та.

Въпреки ръководните промени, които предстоят, основателите Yuri "Fly" Uchiyama и Juliano "Memelo" Mirandolli ще продължат да управляват компанията. CS:GO капитана на MIBR отбора Gabriel "FalleN" Toledo също е част от основателите на Gamers Club покрай придобиването.

 

Източник: Immortals

Няма коментари

Напиши коментар