Immortals с намерения да откупят LCS слота на OpTic Gaming
Еспорт

Immortals с намерения да откупят LCS слота на OpTic Gaming

Immortals наскоро получи 30 милиона долара инвестиция.

Преди няколко дни стана ясно, че бразилската еспорт организация Immortals променя името на холдинга си на Immortals Gaming Club (IGC) след придобиване на Gamers Club - популярна CS:GO платформа в Бразилия. Освен това, организацията си подсигури нови 30 милиона долара инвестиция от стари и нови инвеститори, като с тези пари ще се разплатят с Activision Blizzard покрай закупения от тях слот в Overwatch League, ще инвестират в разширяване на Gamers Club платформата и ще търсят нови възможности на пазара.

Infinite Esports & Entertainment притежава популярните еспорт организации OpTic Gaming и Obey Alliance, LCS франчайзът OpTic LoL и Overwatch League франчайзът Houston Outlaws.

Texas Esports пък е мажоритарен собственик на Infinite Esports & Entertainment и от началото на тази година се стреми да продаде своя дял в компанията за поне 150 милиона долара. Докато други компании получават инвестиции в десетки милиони долари (като например 10.8-милионната инвестиция в Rogue - статия) и продават дялове на огромни корпорации (като SK Gaming, които продадоха дялове на Mercedes-Benz и FC Köln - статия), то други компании решават просто да продадат всичко, което имат. Случаят с Texas Esports е именно такъв.


CS:GO отборът на Immortals по време на PGL Major Krakow 2017, снимка от HLTV

Не случайно споменавам всички тези имена на компании. Сега става ясно, че с част от тези 30 милиона, които Immortals са получили, ще бъдат използвани, за да откупят LCS франчайза на Infinite Esports & Entertainment. Immortals ще наддават за откупуването на дяловете на Texas Esports, с което ще придобият правата върху OpTic Gaming франчайза в League of Legends, но само толкова. Понеже те вече притежават Overwatch League франчайз в лицето на Los Angeles Valiant, нямат право да притежават втори, така че Huston Outlaws няма как да стане тяхна собственост.

Но защо имат намерения въобще да взимат LCS слота? Нека направим кратък разбор на историята на Immortals и OpTic Gaming в League of Legends (понеже в миналото е имало Immortals отбор в LoL).

OpTic Gaming в NA LCS

OpTic Gaming е една от най-старите американски еспорт организации. Основавайки се около шутър игри, организацията решава да разшири своето портфолио в MOBA жанра, започвайки с League of Legends и то веднага, след като Riot Games въвеждат франчайзинг модела в NA LCS.

След лошо представяне в NA LCS Spring Split 2018, завършвайки на 9-то място и в NA LCS Summer Split 2018, завършвайки на 7-мо място, тръгнаха слухове, че OpTic Gaming имат намеренията да си продадат слота в лигата. Тези слухове се потвърдиха, след като Texas Esports пожелаха да продадат своите дялове, в които се включва и въпросния LCS франчайз.


OpTic Gaming на ELEAGUE Season 2 финалите, снимка: HLTV

Immortals в NA LCS

За разлика от OpTic Gaming, Immortals имаха изключително добро представяне в NA LCS в миналото си. Те завършиха първи груповата фаза на NA LCS Spring Split 2016, губейки само една единствена игра от Counter Logic Gaming. За съжаление, преминавайки напред към плейофите, те не се представиха добре и завършиха на трето място. По подобен начин завършиха на второ място в групите на NA LCS Summer Split 2016, но след това отново завършиха на трето място в плейофите.

Малко по-натам Immortals загубиха от Cloud9 в регионалните финали и не успяха да се класират за World Championship 2016. Последното им присъствие в NA LCS беше през 2017-та година, когато завършиха 7-ми в груповата фаза на NA LCS Spring Split 2017, а след това в NA LCS Summer Split 2017 завършиха на второ място в групите, така и в плейофите след това. Това им помогна да се класират за World Championship 2017, където заеха четвърто място в трудна за тях група.

След като през октомври 2017-та Riot Games обявиха въвеждането на франчайзинг модела, всички бяха шокирани, защото Immortals не бяха избрани да бъдат един от отборите, които ще останат в лигата.

 

Източник: Daily Esports

Няма коментари

Напиши коментар