Immortals се завръща в LCS след придобиване на OpTic Gaming
Еспорт

Immortals се завръща в LCS след придобиване на OpTic Gaming

Immortals Gaming Club постигна успех в усилията си да придобие правата върху Infinite Esports & Entertainment, което е компанията, която притежава еспорт организациите OpTic Gaming и Houston Outlaws.

Сделката все още не е осъществена поради неизчистени правни въпроси и документи, но тя е била напълно одобрена от борда на Infinite Esports & Entertainment още на 30 май.

Infinite Esports & Entertainment притежава популярните еспорт организации OpTic Gaming и Obey Alliance, LCS франчайзa OpTic LoL и Overwatch League франчайзa Houston Outlaws.

Immortals Gaming Club притежава популярните еспорт организации Immortals, MIBR, Overwatch League франчайзът Los Angeles Valiant и Gamers Club.

Когато сделката бъде официално извършена, Immortals Gaming Club ще поеме управлението върху OpTic Gaming и съответния им франчайз слот в LCS по League of Legends, въпреки че ще трябва да намери начин да се справи с отделянето на Overwatch франчайза Houston Outlaws, който също влиза в сделката, тъй като Immortals вече разполагат с франчайз в Overwatch под името Los Angeles Valiant и там правилата са една организация да притежава само по един единствен.

Стойността на сделката, според доклад на ESPN, се равнява на около 35-45 милиона долара.


CS:GO отборът на Immortals по време на PGL Major Krakow 2017, снимка от HLTV

Намеренията на Immortals Gaming Club са да върнат Immortals марката обратно в League of Legends Championship Series (LCS) след придобиването, макар че - както при случая с придобиването на Clutch Gaming от Dignitas - това ще влезе в сила чак в пролетния сезон на 2020 година, но не и по-рано.

Компанията също така ще поеме отговорност за завършване на плащанията, необходими за притежаване на франчайз слота в северноамериканския LCS, тъй като досега от Infinite Esports & Entertainment са изплатили само 8 милиона долара и дължат още 5 милиона, което прави общо 13 милиона. Това е била сумата, която организацията е трябвало да заплати, когато е била приета да заеме слот във франчайзинговия модел на северноамериканския LCS на Riot Games.

Има и друго - OpTic Gaming организацията беше придобита от Infinite Esports & Entertainment през 2017 година, като цялата сума все още не е изплатена, така че според доклада на ESPN, сега от Immortals Gaming Club ще трябва да изплатят останалите пари и по тази сделка от тогава.

Immortals Gaming Club имат и още един проблем. Те вече притежават и управляват MIBR - бразилски CS:GO отбор, което също води до конфликт на интереси, тъй като Infinite Esports & Entertainment разполагат с датски CS:GO отбор - OpTic Gaming, което означава, че трябва да се предприемат действия и по този въпрос.

 

Източник: Esports Insider

Няма коментари

Напиши коментар